>
  • Vijesti
5.10.2023

Promotivne cijene u dubrovačkim restoranima

Dva tjedna dubrovačkih restorana Good Food Festivala 2023. počinju u ponedjeljak 9. listopada, a trajat će sve do nedjelje, 22. listopada.  Osim bogate ponude restorana, ovogodišnji program obogaćen je slatkom festivalskom ponudom i vinokušnjom, radionicama, gastro turama, tradicionalnom školom kuhanja te Sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.

Tijekom cijelog  festivala, puna dva tjedna, od 9. do 22. listopada, održavat će se Dva tjedna dubrovačkih restorana, nudit će se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture „Dubrovnik na pjatu“, Tradicionalna škola kuhanja te Sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog trajanja Festivala. Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva.

Restorani koji sudjeluju su: Bistro 49, Restaurant i catering Academia, Gradska kavana Arsenal, Bistro Bacchus, Restoran Banje Beach Lounge & Club, Konoba pizzeria Blidinje, Mex Cantina Bona Fide, Bistro Bura, Konoba Carpaccio, Chihuahua Cantina Mexicana, Restoran Gusta me, Hard Rock Cafe Dubrovnik, Restoran Kazbek, Kiosk Dubrovnik, Restoran Kopun, Restoran La Castile – Hotel Royal Princess,  Kavana Lazareti, Taverna Loggia, Lucin kantun, Mediteraneo sushi & seafood, Restoran Magdalena – Hotel The Pucić Palace, Restoran Momenti – Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik, Restoran Momenti – Hotel Dubrovnik Collection President, Restoran Orsan, Restoran Orka, Restoran Pantarul, Piano bar – Hotel Lero, Konoba Rozario, Restaurant & Bar Rudjer, Restoran Sesame, Restoran Soul Kitchen, Restoran Sphere – Hotel Kompas, Restoran Stara Loza – Prijeko Palace, Restoran Taj Mahal – Grad, Restoran Taj Mahal – Hotel Lero, Bistro Tavulin, Restoran Umi Teppanyaki – Hotel Rixos Premium Dubrovnik,  Restoran Veranda 2.0

Župa Dubrovačka – 3 restorana  : Restoran Lungomare, Restoran Portun i Restoran Ruzmarin

Konavle i Cavtat – 6 restorana : Restoran Ankora, I Sapori del Sud, Restoran Bokun Bocun, Restoran Dalmatino,  Restoran Ludo more, Seoska kuća Novaković, Restoran Mr. & Mrs. Caput.

Tijekom Dva tjedna dubrovačkih restorana festivalske doručke nude Hotel Kazbek i Hotel Lero, slatku pnudu Hotel Kazbek, Hotel Lero i Hotel Rixos Premium i uživajte u vinokušnji vinarija D`vino Wine Bar i Škar.

Osim programa posebnih restoranskih menija Dva tjedna dubrovačkih restorana, očekuje nas bogat festivalski program u prvom tjednu 10. Good Food Festivala. U utorak 10. listopada u Studentskom domu održat će se radionica restoranski deserti i pekarski proizvodi u izvedbi Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a dan nakon, u srijedu 11. listopada održat će dvije radionice spravljanja hrostula, a prijave se vrše na idućoj stranici rckdu.hr/radionica2 .

U petak, 13. listopada, Udruga Deša započinje sa svojim tradicionalnim radionicama, odnosno promocijom i kušanjem „Pazija – priručnik za branje jestivog samonikolog bilja.  Dubrovačka pivovara, od 13. do 15. listopada, od 12-24 sata organizira Weekend at DBC, u petak uz Fat Bastard Smokehouse and BBQ te živu glazbu od 20h. U petak, 13. listopada, od 17.30 sati vinokušnja u organizaciji EventLab-a privući će sve ljubitelje rose vina u Love bar, uz prethodnu rezervaciju na [email protected] .

U subotu 14. listopada, na otoku Kalamoti održat će se radionica branja i pripremanja pazije, dok nas u 11 sati u Parku Orsula očekuje brunch s pogledom, Bottomless Bubbles Brunch ([email protected])

Vikend u Dubrovačkoj pivovari se nastavlja u subotu, uz nastup grupe Stillnes od 20 sati. Jedan od najvećih uspjeha ovogodišnjeg festivala je dolazak poznatog Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića, u restoranu Dubrovnik u subotu, 14. listopada od 19 sati. Rezervacije na reserve@[email protected]

Nedjelja, 15. listopada je rezervirana za tradicionalni dubrovački objed u restoranu Komin, uz nastup FA Linđo (rezervacije na [email protected] ) te za Smoke  &  Fire u Dubrovačkoj pivovari.

Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivala možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika

5.10.2023
Promotivne cijene u dubrovačkim restoranima
2.10.2023
Turistički promet u Dubrovniku
27.9.2023
9.-22. listopada 2023.
26.9.2023
Za dodjelu potpora iz programa „Dubrovački zimski festival" u 2023. godini traje do 30.10.2023.
14.9.2023

Frankfurt, 14. rujna 2023. - Croatia Airlines, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije sinoć su u Frankfurtu održali zajedničko predstavljanje njemačkim poslovnim (B2B) novinarima i turističkim agentima.

Na prezentaciji su predstavljeni planovi Croatia Airlinesa u povezivanju Hrvatske i Njemačke tijekom zimskog reda letenja 2023./2024., a naglasak je bio na produljenju sezonske linije Dubrovnik – Frankfurt na kojoj će zrakoplovi Croatia Airlinesa nastaviti letjeti i tijekom zimskog razdoblja.

Izravni međunarodni letovi Dubrovnik – Frankfurt planirani su triput na tjedan -  utorkom, petkom i nedjeljom popodne, uz opciju prilagodbe reda letenja sukladno potrebama tržišta. Putnicima na ovoj liniji na raspolaganju su povratne zrakoplovne karte po promotivnim cijenama već od 172 na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com.

Na prezentaciji je održano nagradno izvlačenje na kojemu su glavne nagrade bile dvije zrakoplovne karte Croatia Airlines na liniji Frankfurt – Zagreb te voucher Hotela Rixos Premium Dubrovnik s dva noćenja za dvije osobe.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom zimskog razdoblja izravno će povezivati Frankfurt i sa Zagrebom i Splitom, a na njemačkom trćžištu, jednom od najvažnijih emitivnih tržišta Republike Hrvatske, planirani su i izravni međunarodni letovi iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Zadra u München.

Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broja letova za gotovo 12 posto te ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na zimsko razdoblje 2022./2023. Pritom će zrakoplovi hrvatskoga nacionalnog prijevoznika letjeti na ukupno 23 međunarodne linije te povezivati 7 hrvatskih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2