Dragi iznajmljivači FOLKLORNI ANSAMBL LINĐO svakog utorka i petka ima svoj koncertni nastup u LAZARETIMA u 21i 30 sati, LINĐO vam nudi da svoje goste kupite kartu sa 20% popusta, učitajte LETAK na kojem je QR CODE

SNIMAK 9. FORUMA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA 09. ožujka 2022.


Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije
priprema i koordinira aktivnosti za prihvat i smještaj izbjeglica iz Ukrajine.

S obzirom da se u narednim tjednima očekuje povećanje broja dolazaka izbjeglica u Hrvatsku u tijeku je prikupljanje podataka o raspoloživom smještaju na području obalnih županija te molimo sve vlasnike smještajnih objekata na području Dubrovnika da što je moguće prije i detaljnije jave mogućnost smještaja izbjeglica.

Nadamo se da ćemo što prije prikupiti tražene podatke i time zajedno pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji doputuju u Hrvatsku.


Testiranja turista na COVID 19

PONUDA EDUAKCIJA ZA MALE IZNAJMLJIVAČE

OTVORENE PRIJAVE ZA 6. NACIONALNI FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA 12. i 13. STUDENOG 2021.

Poziv privatnim iznajmljivačima na prijavu za cijepljenje


DOPIS PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI 2021

DOPIS OBRTI I TVRTKE 2021

Poštovani
Odjel za turizam HGK vas obavještava da je izrađena on-line pristupnica za  uključenje u Zajednicu obiteljskog turizma HGK.
Pristupnica je izrađena s ciljem da se osobama koji žele sudjelovati u radu Zajednice omogući praćenje aktivnosti Zajednice kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini. Između ostalog svi koji pristupe dobivati će obavijesti vezane za izmjene zakonskih propisa, mogućnostima prijava na kreditnih linija za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, edukacijama i dr.
Dobivati ćete informacije o radu Strukovnih skupina obiteljskog turizma na lokalnoj razini, kao i informacije o održavanju Regionalnih Foruma obiteljskog smještaja HGK na kojima mogu doznati sve aktualnosti o poslovanju privatnih iznajmljivača.

Registrirati se možete na linku PRISTUPNICA ZOT


Pravilnik, NN 105/2020-1964 -
Pravilnik o dopunama Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu


Poštovani privatni iznajmljivači u nastavku je jedna od anketa kojoj je cilj dobiti informacije o stanju na terenu.

Rezultati svih anketa koje će se  raditi biti će  javno dostupni.
Anketa se nalazi na linku: https://bit.ly/anketa-za-iznajmljivace


Početkom lipnja je pokrenut specijalizirani portal namijenjen iznajmljivačima u obiteljskom turizmu
https://dantes.com.hr

OBAVIJEST U SVEZI OBRAČUNA TURISTIČKE ČLANARINE


Poštovani,

Obavještavamo Vas kako je dana 31. srpnja 2020. pokrenut obračun prvog obroka predmetnog paušala čije je dospijeće 31. srpnja 2020. za sve pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu bez obzira da li je kod istih evidentirano noćenje u 2020.
Također, bitno je istaknuti i to da je predmetni obračun prvog obroka godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe pokrenut i za obveznike koji su ishodili rješenje o prestanku pružanja usluga smještaja u domaćinstvu u 2020. kao i za one koji su smanjivali kapacitet u smještajnim objektima s obzirom da od 1. siječnja 2020. više nije na snazi Pravilnik o načinu naplate paušalnog iznosa boravišne pristojbe osoba koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu i seljačkom domaćinstvu (NN 92/09 i 110/16).
O daljnjim koracima vezanim za obračun preostala dva obroka godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe čije je dospijeće 31. kolovoza i 30. rujna 2020., bit ćete pravovremeno obaviješteni.
Isto tako ovime vas obavještavamo kako je dana 31. srpnja 2020. u Narodnim novinama objavljen Pravilnik o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici temeljem kojeg će u narednim danima biti pokrenut obračun o čemu ćete detaljno biti obaviješteni nakon što isti bude vidljiv unutar sustava eVisitor.
.

ANKETA HGK VEZANA UZ POSLJEDICE POSLOVANJA USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA

https://www.hgk.hr/forms/anketa-o-utjecaju-koronavirusa-na-poslovanje-obiteljskog-smjestaja

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor.docx

eVisitor - video materijal


Obavijest o vođenju popisa gostiju

e Visitor obavijest - prikupljanje osobnih podataka HR

e Visitor obavijest - prikupljanje osobnih podataka ENG

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2