>
KULTURA I POVIJEST

Povijest je prisutna u svakom dijelu ovoga Grada, jer on je u isto vrijeme grad muzej i živa pozornica, idealan spoj povijesti i suvremenosti. Svaki kutak jadranskog bisera, kako ga nazivaju posjeduje svoju vrijednost.


Okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim 1940 metara koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija Dubrovnika. Kao jedan od prvih u Hrvatskoj, od 1979 godine grad uživa zaštitu svjetske organizacije UNESCO. Zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, zemljopisnom položaju, blagoj klimi, tradicionalnoj ljubaznosti, znanju i iskustvu u turizmu Dubrovnik je prepoznat na turističkim tržištima po visokoj kvaliteti svog turističkog proizvoda.

Dubrovnik je hrvatsko kongresno središte, grad s najvećim brojem organiziranih skupova, kongresa i posebnih "incentive" programa i bilježi najbolje rezultate upravo u tom turističkom segmentu.

Dubrovnik se svijetu predstavlja kao kulturna destinacija, koju uz spomeničko blago krasi i niz izvrsnih festivala, prestižnih likovnih događanja, koncertno-zabavnih mega projekata na otvorenome, iznimni umjetnici, vrhunski vaterpolisti i plivači . Šezdesetosme godine festivala Dubrovačke ljetne Igre, izuzetan i neodoljiv Festival rane glazbe, tradicionalne svetkovine poput Feste zaštitnika Grada sv. Vlaha, maškare što vraćaju u doba Njarnjas grada, operne gala večeri. Kulturna ponuda grada stalno se obogaćuje, jer gosti Dubrovnika tragaju za visokokvalitetnim doživljajima, velik je broj turista na dolazak u Dubrovnik motiviran upravo odabirom kulturnih manifestacija i neponovljivih doživljaja u večerima kad puni mjesec prospe svoj trag na mirnoj pučini, a iz atrija dubrovačkih palača dopiru božanstveni zvuci glazbenih virtuoza.

Dubrovnik je i destinacija za uživanje u odmoru, zračnim linijama izuzetno dobro povezana sa svim većim centrima Europe. Dubrovnik je grad koji očarava, u kojeg se zaljubite i uvijek iznova dolazite, tragajući za njegovim bezbrojnim pričama, otkrivajući u njemu jedinstvene doživljaje.

Slika luksuznih krstaša ispred stare gradske luke svjedoči o važnosti Dubrovnika kao najsnažnije cruise destinacije u Hrvatskoj, pete luke Mediterana za ove brodove kojima je najjužniji hrvatski grad postao nezaobilazan dio itinerara.

Posljednjih godina Dubrovnik se profilira i kao City Break destinacija, čemu pogoduje sve kvalitetnija zračna povezanost tijekom cijele godine, koja, sudeći prema interesu važnih emitivnih tržišta u budućim razdobljima biti još snažnija što jamči postizanje cilja cjelogodišnjeg turističkog poslovanja kojemu je Dubrovnik sve bliži i po tome izlazi iz hrvatskih okvira.

O blagdanu se iz udaljenih dubrovačkih mjesta zapute vjernici u narodnim nošnjama.

Nijedan važniji događaj u Dubrovniku ne može se zamisliti bez sudjelovanja Dubrovačkih trombunjera...

Prije nego što zakoračimo na drveni most koji s Pila, zapadnog ulaza vodi u odaje Grada,...

Kad god napuštaju Grad ili tek prolazu mimo njega, s brodova se oglasi sirena,...

Dubrovnik je grad koji krije bezbroj priča.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2