>
Shopping

Na putovanjima smo posebno opušteni, a dojmljeni viđenim uvijek želimo i ponijeti neku karakterističnu uspomenu za sebe i svoje najdraže ili se tek počastiti nekim lijepim nakitom, umjetničkim unikatnim predmetom ili dobrim dizajnerskim odjevnim komadom.
Dubrovačka stara gradska jezgra, najatraktivniji je dio našeg grada, na glavnoj ulici – Stradunu niz je malih trgovina suvenirima, ali i nekoliko luksuznijih trgovina s nakitom, svjetski poznatim markama, ali i dragulja, upotrebnih i ukrasnih predmeta hrvatskog dizajna, maslinovog ulja i vina. No, još je zanimljivije potražiti uspomenu iz Dubrovnika u pokrajnjim pitoresknim uličicama. Kao i na glavnoj ulici i tamo ćete naći trgovine s oznakom „Authentically Croatian" gdje se prodaju isključivo hrvatski proizvodi. Male galerije i prodavaonice umjetničkih predmeta mogu doista iznenaditi originalnom ponudom, pa se tako uz oslikane upotrebne predmete, mogu naći i zanimljive majice s natpisima, originalan nakit , posteri, ali i vječni magneti, umjetničke slike, odlična domaća vina i ulja, te arancini, bruštulani mjenduli, suhe smokve - sve do šalova i kravata, koje kao što je poznato, potječu upravo od Hrvata. Ako ste ljubitelj poznatih svjetskih dizajnerskih marki, u Dubrovniku ćete naći i concept store, te trgovine odjećom, torbama i naočalama – poput onih u velikim svjetskim destinacijama.
Sve je više i mladih kreativaca, umjetnika koji – želeći osmisliti nešto drugačije, a inspirirani okruženjem – proizvode originalne suvenire. Potražite ih!
Ipak, preporučujemo posjetiti tržnicu na Gundulićevoj poljani gdje možete vidjeti i oćutjeti mirise i okuse dubrovačkog kraja, te tržnicu u Gružu u kojoj se ponajviše petkom svoju ponudu prezentiraju uzgajivači organskog voća i povrća. Peskarija na gruškoj tržnici obiluje raznovrsnom jadranskom ribom i školjkama. U gradu Dubrovniku je i nekoliko manjih shopping centara, a desetak kilometara izvan grada, u susjednoj Župi dubrovačkoj nalazi se trgovački centar s tzv. „high street„ trgovinama.

Ponesite sa sobom dio Dubrovnika!

Otkrijte Dubrovnik u njegovim tipičnim suvenirima...

Po povratku s putovanja ili odmora, ponesite s sobom dubrovačke delicije

Jedinstvena kozmetika pripremljena od prirodnih sastojaka,...

Konavoski vez je osnovni dekorativni element ženske nošnje...

Dubrovnik je grad od kamena, pa stoga ponesite s sobom kockicu

Osnova mediteranske, zdrave i ljekovite prehrane – maslinovo ulje uzgaja se i na jugu Hrvatske.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2