>
Aktivni odmor

Plivanje u čistom, toplom moru sigurno će vas opustiti i osvježiti. Onima kojima to nije dovoljno dubrovačke plaže nude i dodatne sadržaje. Unajmite pedalin ili skuter i posjetite slikovite uvalice u blizini plaže, vozite se na banani, skijajte na moru, jedrite na dasci. Ako ste pustolovnijeg duha uputite se kajacima iz Pila ispod tvrđave Lovrijenac. Veslajte do Lokruma, špilje Bete, u povratku uživajte u pogledu na kamene zidine.


Istražiti dubrovačko podmorje, uživati u tišini i tajnovitosti dubina, posjetiti zaštićena podvodna arheološka nalazišta možete u okviru posebnih programa u centrima za ronjenje i vodene sportove koji se nalaze na nekim dubrovačkim plažama i kupalištima.


Za ljubitelje tenisa Lapad nudi teniske terene na Babinom Kuku, u Uvali Lapad ili u Gospinom polju odakle se možete uputiti i u šetnju na obližnju Goricu svetoga Vlaha gdje se smjestila malena Crkvica sv. Vlaha koju svake godine na kraju Feste sv. Vlaha pohodi povorka s barjacima, a odakle možete uživati u predivnom pogledu na Grad i pučinu.


Ako ste odsjeli u jednom od hotela visoke kategorije na Pločama, ne propustite jutarnji jogging ili laganu šetnju Svetim Jakovom, a u smiraj dana vratite se u hotel i opustite u Wellness centru pod vještim rukama maserki, plivajte u bazenu ili odaberite neki od tretmana uljepšavanja.


Uspnite se na dubrovačke zidine. Bit će to lijepa dvokilometarska šetnja s nezaboravnim pogledom na grad i pučinu.


Lapadske šetnice lungo mare samo čekaju na vas, čak i tijekom dubrovačke blage zime.


Uputiti se iz Uvale Lapad do hotela Neptun s predivnim pogledom na Grebene sa svjetionikom, nastaviti preko babinog Kuka do plaže Copacabana pa sve uz more do Jedriličarskog društva Orsan gdje se možete osvježiti uz sok ili kavu, pravi je užitak.


Za one malo izdržljivije, predlažemo da se popenju na brdo Srđ odakle se pruža pogled na cijelo područje grada i okolicu, pučinu i otoke, a predlažemo da ne propuste posjetiti i muzej u tvrđavi Imperijal - simbol obrane grada tijekom Domovinskog rata.


Za ljubitelje prave avanture predlažemo odlazak u Konavle koje mogu upoznati vožnjom malenim ATV vozilima kroz predivne konavoske predjele, za koje nije potrebno prethodno vozačko iskustvo. Tamo se možete okušati i u rekreacijskom jahanju i istražiti konavoski kraj na drugačiji način, „plavom stazom“ dugom 11 kilometara koja prolazi maslinicima, šumom i strmom konavoskom obalom odakle možete uživati u spektakularnom pogledu. Ako nakon svega ogladnite ne propustite domaće okuse pršuta, sira i vina, nakon čega ćete se omamljeni ljepotom osnaženog duha i tijela vratiti u ugodnu atmosferu svog hotela i blage vodene kupelji wellness centra.


Posjetite najjužniji dio hrvatske obale, park Prevlaku, najveći centar za slobodno penjanje u Hrvatskoj u kojem se možete okušati i u paintballu, biciklizmu, pustolovnoj šetnji stazama Prevlake, ali i razgledati labirint tunela koji su svojedobno izgrađeni u vojne svrhe.


Dubrovnik nudi još brojne mogućnosti za vaš nezaboravan, aktivni odmor. Big game fishing dnevni i noćni ribolov iz Cavtata, jedrenje na unajmljenim jedrilicama, berba soli u stonskoj solani, jeep safari u Konavlima, vožnja biciklom kroz jedinstveni Nacionalni park Mljet samo su neke od njih.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2