>
Pješice po gradu

Najbolje ćete upoznati Dubrovnik pješice.

Pješice po gradu

Otkrit ćete njegove ulice, uličice u kojima se na nategnutim žicama poprijeko suši oprana roba, kamene kuće, đardine iza ograda od kovanog željeza, glorijete koje krase rascvjetale grane penjačica, parkove u kojima plodovi ljutih naranača savijaju zimzelene grane tijekom cijele zime sve do kasnog proljeća, barke privezane u portu, plavetnilo mora i obrise udaljenih otoka.

Pronaći ćete mnoge detalje, pojedinosti kraj kojih biste projurili autom ili autobusom.

Povijesna jezgra grada u cjelini je pješačka zona i šetajući njezinim ulicama svaki put iznova otkrit ćete neki novi detalj uklesan u kamenu, neku novu crkvicu, skrivenu ulicu.

Lako ćete iz svakog drugog dijela grada, čak i onog najudaljenijeg, za pola sata došetati do vrata od Pila ili vrata od Ploča, zapadnog i istočnog ulaza u povijesnu jezgru Dubrovnika.

Iz Gruške luke u koju pristaju brojni brodovi na kružnim putovanjima za manje od pola sata pješačenja obalom Gruškog zaljeva stići ćete sve do Uvale Lapad koja je također pješačka zona, a za samo četrdesetak minuta laganog hoda dospjet ćete sve do gradskih zidina.

Radi lakšeg snalaženja poslužite se planom grada ili brošurom Dubrovnik Riviera Info Turističke zajednice grada Dubrovnika koje možete besplatno dobiti u jednom od naših informativnih ureda u Gružu, Lapadu i na Pilama.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2