>
Dubrovnik u jesen

Dubrovnik u jesen vedar je i optimističan.

Dubrovnik u jesen

Iako su stari Dubrovčani izbjegavali važne odluke donositi u danima kad puše jugo, Vi te dane iskoristite za ljenčarenje i užitak - možete li zamisliti ljepšu sliku od plivanja u toploj vodi bazena dok vani pljušti kiša, more se pjeni snažnim valovima, a nebo prekrivaju sivi teški oblaci.

Na sreću kišni dani su u Dubrovniku rijetki, najčešće oblak istrese svoj sadržaj i nastavi jurnjavu nebom otvarajući iznova vedro plavetnilo. Prošetajte poslije kiše kamenim ulicama i Stradunom. Doživite sjaj kamena, crvenilo krovova, popijte topli čaj i kupite neku lijepu knjigu o povijesti ovoga čarobnog Grada.

Otkrijte kakve su kozmetičke pripravke Dubrovčani izrađivali u 14. stoljeću, fotografirajte se na Peskariji s „pobješnjelim“ morem u pozadini. S vjetrom u kosi i sjajem u očima kušajte palačinke s džemom od dubrovačkih ljutih naranača, poklonite si starinski dubrovački nakit i obiđite dubrovački Teatar (Kazalište Marina Držića) – kazališnu "škatulicu" crvene i zlatne, jesenske boje...

Jesen u Dubrovniku često se naziva i babljim ljetom jer su kasni rujan, listopad, ali i studeni vrlo često idealan odabir za odmor. Plavo more još je uvijek toplo, temperature su tako ugodne da je pod sunčevim zrakama boravak na plaži iznimno ugodan. Postajete tad vladarom čistih šljunčanih plaža, opuštate se dok Vas blago miluju sunčane zrake i ne možete vjerovati da kasna jesen može biti tako ugodna.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2