>
  • Vijesti
Pula Film Festival | Domaći film pobjednik "Plavi cvijet"
Datum od:
26.07.2021
Ljetno kino Jadran 21.30sati
Pula Film Festival | Domaći film pobjednik
pavi_cvijet_5 plavi_cvijet_1 plavi_cvijet_2
U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Dubrovačke ljetne igre donose projekciju pobjedničkog domaćeg filma „Plavi cvijet" redatelja Zrinka Ogreste u srijedu, 28. srpnja s početkom u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran. Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, besplatne ulaznice potrebno je ranije preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači.

„Plavi cvijet" redatelja Zrinka Ogreste u produkciji Interfilma, drama je koja u 83 minute donosi priču o Mirjani, sredovječnoj službenici zagrebačke tvornice konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. „Plavi cvijet" film je o ženi, majci i kćeri koji budi emotivne asocijacije i potiče gledatelja da dobro promotri samog sebe. Osim Velike zlatne arene za najbolji hrvatski film, na 68. Pulskom filmskom festivalu Zlatna arena za režiju pripala je Zrinku Ogresti, a Vanja Ćirić koja utjelovljuje Mirjanu nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju glavnu žensku ulogu.

Fotografiju potpisuje Branko Linta, dok scenarij uz redatelja potpisuje Ivor Martinić. Uz Vanju Ćirić glume Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica te Alen Liverić. Producent je Ivan Maloča iz Interfilma, a koproducent Lazar Ristovski iz Zillion filma Beograd.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2