>
  • >
  • Newsletter Dubrovački zimski festival
KONCERTI DUBROVAČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA U PROSINCU
KONCERTI DUBROVAČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA U PROSINCU

Dubrovački simfonijski orkestar tradicionalno u prosincu svoje građane i goste dariva prigodnim koncertima. Ulazi na ove koncerte su besplatni, a redovno okupljaju brojne posjetitelje. Jedan od takvih koncerata je u srijedu, 7. prosinca, u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja, a održat će se u crkvi Dominikanskoj crkvi s početkom u 20 sati. Nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Mješoviti zbor Libertas, koncertom ravna Ivo Lipanović, a kao solistica nastupa prosljavljena dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.
U petak, 16. prosinca u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, održat će se tradicionalni koncert „Ususret Božiću“. Riječ je o koncertu humanitarnog karaktera, a brojni izvođači poput sopranistice Adele Golac Rilović, gitarista Lovra Peterića i Klape Kaše, pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija izvode se neke od najljepših adventskih i božićnih pjesama. Koncert će se održati u Dominikanskoj crkvi s početkom u 19.30 sati.

Božićni koncert koji se neprekidno još održava još od 1991. godine na isti datum i na istom mjestu – Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas i ostali dubrovački zborovi, solisti i klape u crkvi Male braće. Dirigenti na ovom koncertu su Viktor Lenert i Slobodan Begić, a na programu su tradicionalne božićne pjesme i napjevi. Početak koncerta je u 20 sati.

Ni ulazak u novu godinu ne prolazi bez glazbe – točno u 12 sati, u nedjelju 1. siječnja na Stradunu će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem izraelskog dirigenta Noama Zura, a uz soliste sopranisticu Valentinu Fijačko Kobić i tenora Domagoja Dorotića.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2