>
Gastro prezentacije i radionice u turističkoj zajednici
Gastro prezentacije i radionice u turističkoj zajednici
Tijekom trajanja festivala, svi posjetitelji imat će priliku besplatno sudjelovati na četrnaest tematskih radionica i predavanja, osmišljenih za sve one željne učenju novih trendova, ali i otkrivanju raznih kulinarskih savjeta.
Talentirani Chef Mate Janković, jedan od članova žirija popularnog kulinarskog show-a MasterChefa, kroz svoje dvije radionice na ovogodišnjem festivalu otkrit će sve tajne i pokazati pripremu vrhunskog risotta i pripremu škampi.
Mlada dubrovačka slastičarka, Antonia Medo, održat će radionicu „Slatko, a zdravo!". Antonia će kroz svoje umijeće pripremanja slastica, kao što i sami naziv kaže, pokazati kako napraviti zdrave slastice, tortu od rogača bez glutena i sirove veganske čupavce bez šećera, jaja, glutena i mlijeka.
Najpoznatiji hrvatski chef za slastice Robert Hromalić, U suradnji s Krašem, hrvatskom najpoznatijom tvornicom čokolade i konditorskih proizvoda, u Le Kolaču su razvili Griotte, kolač s jezgrom od Kraševih griotte višanja, čokoladnog moussea i čokoladnog biskvita, Bajaderu u kojoj sve elemente rade na bazi originalnih Kraševih nougata i Ruby Tart od nove Kraševe ružičaste čokolade. Posebno za dubrovačku publiku, održat će radionicu pripremanja ovih vrhunskih slastica.
Ovogodišnji festival ponovno će svojim gostovanjem obogatit Moja kuhaona s ukupno četiri raznovrsne radionice. Na zanimljivim i maštovitim radionicama naučite kako napraviti tradicionalne juhe od Istre, Zagreba do Zagorja, tradicionalne pogače u različitim verzijama, istarske fuže s pršutom i tartufatom, krćke šurlice i pasutice te ukusni kolač, međimursku gibanicu.
„Mirisi i okusi dubrovačke naranče", još je jedna od „slatkih" radionica, na kojoj će nas Jadranka Ničetić i Lucija Tomašić Šarić naučiti kako napraviti tortu bogatog i raskošnog okusa, od nama najukusnijeg agruma, naranče i mjendula.
Lucija Tomašić Šarić, dubrovačka slastičarka i vlasnica pastićerije Mala truba, zajedno sa svojim suprugom chefom Damirom Šarićem, održat će radionicu pravljenja prirodnog kvasca od kojeg će praviti kruh. Upravo takav kruh, ispečen od kiselog tijesta ima intenzivniji i bogatiji okus, složeniju aromu, duže se održava svježim i lakše je probavljiv.
Vrsna dubrovačka chefica, Marina Žibert Ercegović, održat će predavanje o tome kako obično jelo pretvoriti u restoransko, ali i savjetovati kako složiti jelovnik i troškovnik, A Ana-Marija Bujić i Jadran Tutavac, objasnit će i prezentirati kako nastaje restoranska kuharica. Saznajte kako organizirati materijal, fotografije i sl. te degustirajte neke od recepata iz kuharice „Pantarul doma".
Ovogodišnji festival obilježit će i gostovanje poznatog francuskog slastičara, Gilles Bajolle, iz prijateljskog grada Rueil-Malmaisona, koji će na dvije radionice pokazat svim sudionicima kako napraviti čokoladni souffle i lava kolač. Ako ste ljubitelj čokolade i želite naučiti napraviti jednostavan, a savršen kolač pridružite se jednoj od ovih radionica!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2