>
Manifestacija ˝GOÛT DE FRANCE˝
Sudjeluje i dubrovački restoran „STARA LOZA"
Manifestacija ˝GOÛT DE FRANCE˝

Događanje Goût de France slavi umijeće življenja „à la française“ i domaće proizvode, valorizirajući Francusku kao turističku destinaciju. Jedan od ciljeva događanja je i komuniciranje glavnih vrijednosti francuske kuhinje, izvrsnosti i suvremenog pristupa. Ove godine, 21. ožujka, kuhari u 10 restorana diljem Hrvatske predstavit će jelovnike bazirane na receptima inspiriranim francuskim umijećem, a sudjeuje dubrovački restoran Stara Loza i chef Damir Šarić; te restoran Bugenvila iz Cavtata, te chef Lukasz Widomski.

Goût de France/Good France, manifestacija koja slavi francusku gastronomiju i njezine vrijednosti održat će se drugi put zaredom  21. ožujka 2016. godine, na različitim lokacijama diljem svijeta. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja, ovogodišnje događanje okupit će 1500 kuhara na pet kontinenata. Istovremeno poslužene večere u restoranima diljem svijeta odat će počast najvećim postignućima francuske kuhinje, kao i njezinim glavnim vrijednostima; dijeljenju, uživanju i poštivanju principa visokokvalitetne kuhinje. U ovoj manifestaciji 2016. godine sudjeuje ukupno  1500 restorana na pet kontinenata koji će sudjelovati u događanju. Francuska diplomatska mreža također će biti uključena, te će 150 veleposlanika diljem svijeta organizirati večeru s tom temom.


S idejom Epikurejskih večera  još je 1912. godine započeo Auguste Escoffier: isti dan, isti jelovnik, poslužen u gradovima diljem svijeta što većem broju gostiju. Prvo izdanje Goût de France/Good France 2015. godine bilo je inspirirano ovom idejom, s ciljem povezivanja svih kategorija restorana na svjetskoj razini, a u njemu su sudjelovala tri hrvatska restorana. Drugo izdanje ovog međunarodnog događanja također slavi nedavno uvrštavanje francuske kuhinje u UNESCO-vu kategoriju ''Nematerijalna kulturna baština čovječanstva'', kao i njezin svjetski utjecaj. Događanje Goût de France slavi umijeće življenja „à la française“ i domaće proizvode, valorizirajući Francusku kao turističku destinaciju. Jedan od ciljeva događanja je i komuniciranje glavnih vrijednosti francuske kuhinje, izvrsnosti i suvremenog pristupa. Ove godine, 21. ožujka, kuhari u 10 restorana diljem Hrvatske predstavit će jelovnike bazirane na receptima inspiriranim francuskim umijećem, a sudjeuje dubrovački restoran Stara Loza i chef Damir Šarić; te restoran Bugenvila iz Cavtata, te chef Lukasz Widomski.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2