>
ROZATA
ROZATA

Sastojci:
6 jaja, ½ l mlijeka, 6 žlica šećera, naribana korica jednog limuna,1/2 žlice rozolina (liker od ruža)

Za karamel: 20 dkg šećera

Priprema:
U manjoj teći na laganoj vatri otopiti 20 dkg šećera, načiniti karamel i njime obložiti stijenke forme za rozatu. U kipuće mlijeko dodati 6 žlica šećera i naribanu koricu limuna. Kad se mlijeko ohladi, dodati izbaćena jaja i pola žlice likera od ruža. Sve procijediti kroz sitno sito i nakon toga uliti u formu i činiti u banjamariji (na pari) 1h i 15 min. Rozata je gotova kada drvenim štapićem ubodemo, a pri njemu ne ostaje smjesa. Ohladiti i ostaviti u formi preko noći u frižideru. Sutra dan poklopiti dubljim tanjurom pa je izvrnuti na tanjur, a oko nje će se izliti karamel. Prilikom služenja fetice rozate mogu se ukrasiti s par listića mente.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2