Sastojci:
Mogu se koristiti različiti dijelovi suhog svinjskog mesa, potrebno je 90 dkg (svinjske uši, glava, rebarca, koljenica, panceta, kobasice, kost od pršuta), 25 dkg suhe kaštradine –sušena ovčetina. 1 kg lisnatog kupusa raštana, 60 dkg glavatog kupusa, ½ kg kelja-verze, ½ kg krumpira.
Priprema:
Meso se dobro opere mlakom vodom, onda se stavi kuhati u vruću vodu 10 minuta, nakon toga se ta voda prolije. Ponovo staviti kuhati meso u drugu vodu. Kad je kuhano izvadi se iz teće i stavi na veći pjat. U istu vodu staviti kuhati krumpir razrezan u četiri dijela, pa lisnati kupus, glavati kupus izrezan na četiri dijela i na kraju verzu isto izrezanu u više dijelova. Kuhati dok krumpir omekša i da se sve prožme, ne smije biti puno juhe, gušće je bolje. Služi se uz skuhano meso u dubljim pliticama preliveno tekućinom u kojoj se kuhalo.