>
ČAROBNA ZIMA U DUBROVNIKU
Datum od:
30.11.2019
Datum do:
06.01.2020
I ove će se godine Dubrovnik, kao pravi festivalski grad, preobraziti u čarobno mjesto ukrašeno i osvijetljeno tisućama svjećica.
ČAROBNA ZIMA U DUBROVNIKU
zima0 zima1 zima2 zima3 zima4 zima5 zima6 zima7 zima8 zima9
I ove će se godine Dubrovnik, kao pravi festivalski grad, preobraziti u čarobno mjesto ukrašeno i osvijetljeno tisućama svjećica, u grad bogat ne samo blagdanskim duhom i ozračjem, nego i pjesmom i radošću.

DUBROVNIK JE DOBRO POVEZAN TIJEKOM ZIMSKIH MJESECI
Prometne veze između Dubrovnika i ostatka svijeta nikad nisu bile bolje. Naime, ove će zime Dubrovnik biti povezan sa sedam svjetskih metropola (Frankfurt, London, Istanbul, Varšava, Rim, Barcelona i Atena) te s domaćim odredištem, Zagrebom.

ZIMSKA SUBOTNJA JUTRA U GRADU
S ciljem poticanja turista na posjet zimi, već šestu godinu zaredom Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira "Subotnje zimsko jutro u Gradu". Svake subote, od 9. studenog 2019. do 28. ožujka 2020. organizirat će se besplatan razgled stare gradske jezgre s vodičem na engleskom jeziku. Obilasci počinju u 10 sati ispred Turističkog informativnog centra (TIC) na Pilama, Brsalje 5. Za ovaj se besplatan obilazak potrebno prijaviti najkasnije do 18.00 h prethodnoga dana (u petak) u Turističkom informativnom centru Pile (tel: +38520312011; e-mail: [email protected]). Ova se ponuda odnosi na putnike koji posjećuju Grad pojedinačno i nije važeća za grupne aranžmane. Nakon razgleda stare gradske jezgre sa stručnim vodičem Turistička zajednice grada Dubrovnika poklanja nastup Folklornog ansambla Linđo s početkom u 11.30 h ispred Crkve sv. Vlaha (nastupa neće biti u slučaju kiše). Ovaj besplatan program bit će odličan dodatak brojnim zabavnim programima koji se nude tijekom zimskih mjeseci.

PROGRAM DUBROVAČKOG ZIMSKOG FESTIVALA
Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre pripremili su bogat kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za posjetitelje svih uzrasta.

Šesto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala počet će 30. studenog 2019. paljenjem prve adventske svijeće, a Festival će trajati do 6. siječnja 2020.

Svečano otvorenje Dubrovačkog zimskog festivala održat će se 30. studenog uz nastup omiljene ženske pop grupe The Frajle ispred Crkve sv. Vlaha. Blagdanske kućice s raznovrsnom ponudom hrane i pića nalazit će se duž ulica i trgova. U subotu ujutro, 14. prosinca, Turistička zajednica grada Dubrovnika dvanaestu godinu zaredom organizira „Torta party" kao dio Zimskog festivala. Sva uprihodovana sredstva bit će darovana u humanitarne svrhe. Sve će torte biti izložene na prodajnoj izložbi ispod Orlandova stupa, a djecu, mlade i njihove roditelje zabavljat će pop zvijezda Domenica.
Navečer istog dana, 14. prosinca, omiljena hrvatska pjevačka zvijezda, Gibonni, zabavljat će publiku ispred Crkve sv. Vlaha.

"Božićna bajka" koju organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika održat će se 21. prosinca, kada će djeca moći uživati u blagdanskom zabavnom programu koji uključuje dječju predstavu te poklone koje će dijeliti Djed Božićnjak.
Božićni koncert održat će se 21. prosinca u Hotelu Lacroma. Dubrovački simfonijski orkestar, dubrovački zborovi, solisti i klape, kao i sopranistica Valentina Fijačko i poznata pjevačica Vanna izvodit će tradicionalne božićne pjesme i napjeve. Dirigent programa bit će Veton Marevci.

DANI BAKALARA
Kao dio Dubrovačkog zimskog festivala u suradnji s dubrovačkim restoranima, i ove će godine Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirati Dane bakalara. Jedna od tradicionalnih delikatesa koje se mogu pronaći na većini dubrovačkih stolova na Badnji dan svakako je bakalar pripremljen na nekoliko načina. Tjedan prije Božića u nekoliko dubrovačkih restorana moći ćete oduševiti nepce i kušati tradicionalno pripremljen bakalar: na bijelo ili na crveno ili na ponešto drukčije načine – u gustoj krem juhi od bakalara, u popečcima od bakalara ili u nabujku.

BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PROGRAM
Ispred Crkve sv. Vlaha, 24. prosinca u podne održat će se tradicionalna kolenda Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Dubrovačke limene glazbe. Tada, na Badnje jutro, može se osjetiti istinski božićni duh Dubrovnika.

U jutarnjim satima 31. prosinca na Stradunu će se održati tradicionalna klapska kolenda, a tradicionalni dječji doček Nove godine bit će u podne uz popularnu pjevačicu Miju Dimšić. Spektakularni doček Nove godine u večernjim satima otvorit će Ante Gelo i bend, a nakon njih nastupa popularni Parni valjak. Ovogodišnjim bogatim novogodišnjim programom oprostit ćemo se od stare godine u pravom novogodišnjem ozračju sa slavnim zvijezdama u čijem ćete koncertu moći uživati na najljepšoj pozornici, Stradunu.

Prvog dana nove godine uživajte u obilju kamenica i pjenušca uz zvukove slavnih opernih arija i valcera koje će u podne na Stradunu svirati Dubrovački simfonijski orkestar u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2