Normativ je za 5 osoba
- kamenice 15 kom
- ulje (maslinovo) 0,4 dl
- brašno 5 dag
- riblji temeljac 1,25 l
- vrhnje (kuhanje) 1 dl
- žumance 1 kom
- maslac 2,5 dag
- petrusin (u listu) 2 dag
- muškatov oraščić 0,02 dag
- limun 5 dag
- papar (bijeli) 0,05 dag
- sol 1,5 dag
Meso iz otvorenih kamenica staviti u malo ribljeg temeljca u kojem se nalazi nekoliko zrna zgnječenog papra i limunova soka. Meso kamenica drži se kraće vrijeme u temeljcu koji struji na ognju, tako da se kamenica ogruša, stegne.
U posudu na zagrijano maslinovo ulje doda se brašno i lagano proprži dok ne dobije svijetlu boju. Zalije se ribljim temeljcem i temeljcem u kojem su se ogrušavale kamenice. Juha se pusti lagano kuhati oko 20 minuta. Pošto je postignuta određena gustoća juha se protisne na fino sito (cjedilo) i vrlo kratko ponovo prokuha.
Odredi se okus juhe uz dodatak limunova soka, bijelog papra, muškatovog orašćića i po potrebi soli. U juhu se dodadu ogrušane kamenice i legir (mješavina žumanaca i vrhnja) i na kraju sirovi maslac. Juha se lagano izmiješa.
Tijekom posluživanja pospe se sjeckanim peršinom i vruća poslužuje.