U Hotelu Kazbek održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno jedanaesto izdanje Good Food Festivala, koji će se održati od 7. do 20. listopada 2024. godine. Ovaj tradicionalni gastronomski festival, organiziran od strane Turističke zajednice grada Dubrovnika uz podršku brojnih partnera i sponzora, donosi bogat i raznolik program prepun jedinstvenih kulinarskih iskustava, radionica, večera i festivala.
Na konferenciji su govornici predstavili program ovogodišnjeg festivala, s posebnim naglaskom na ekskluzivne večere s poznatim chefovima, street food festivale, radionice i vinokušnje. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, istaknuo je kako je festival od iznimne važnosti za promociju Dubrovnika kao gastronomske destinacije te je naglasio da ovogodišnji program cilja privući i domaće i strane posjetitelje.
Pave Miloglav, direktorica Hotela Kazbek, najavila je večer posvećenu istarskoj kuhinji koja će se održati 10. listopada u Hotelu Kazbek. Tom prigodom, posebno kreirani meniji donijet će najbolje od istarskih specijaliteta u Dubrovnik, što će ljubiteljima hrane pružiti priliku kušati autentične delicije ovog dijela Hrvatske.
Ksenija Matić, predstavnica agencije Event Lab, istaknula je događaj "Prirodna vina u prirodi", zakazan za 13. listopada na otoku Lokrumu. Posjetitelji će moći uživati u šetnji kroz maslinike i kušanju prirodnih vina u opuštenom piknik okruženju, što će naglasiti važnost povezivanja prirode i gastronomije.
Ana Cvjetković iz Udruge Deša najavila je niz edukativnih radionica, u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku učiti od stručnjaka o pripremi autohtonih delicija, poput tjestenine od rogača, primorskih torti i drugih tradicionalnih jela.
Mia Njavro Banić, predstavnica tvrtke Medardo, predstavila je prirodne proizvode koje proizvodi njihova tvrtka te je istaknula dane otvorenih vrata Medardovih pogona, gdje će posjetitelji imati priliku obići proizvodne pogone, sudjelovati u prezentacijama i saznati više o procesu proizvodnje prirodnih kozmetičkih i prehrambenih proizvoda na bazi meda.
Jadranka Ničetić predstavila je "Divlju gozbu s Dinom Galvagnom", koja će se održati 9. listopada u Seoskom domaćinstvu Musladin, Ljubač. U okviru ovog događaja, posjetitelji će zajedno s chefom Dinom Galvagnom istraživati autentične okuse prirode kroz radionicu sakupljanja divljih namirnica, uz završnu gozbu u opuštenoj atmosferi.
Uz sve navedeno, festival uključuje i ekskluzivnu večeru s Hrvojem Zirojevićem, vikend posvećen craft pivu u Dubrovačkoj pivovari te Tjedan restorana, koji će se održati tijekom dva tjedna u čak 53 restorana diljem Dubrovnika, Župe i Konavala.
Good Food Festival 2024. završit će tradicionalnim humanitarnim događajem "Dubrovačka trpeza", koju je predstavila Julijana Antić Brautović, Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, baštinu I turizam Grada Dubrovnika Ovaj događaj održat će se 20. listopada na Stradunu, gdje će posjetitelji imati priliku kušati specijalitete dubrovačkih restorana. Sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe za Dom Maslina.
Festival obećava spoj vrhunske gastronomije, kulture i nezaboravne atmosfere, pružajući jedinstveno iskustvo koje slavi dubrovačku i hrvatsku kulinarsku tradiciju.