>
  • Vijesti
Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija domaćini su jubilarne 20. „Zlatne penkale“
Datum od:
07.05.2024
7.-10. svibnja 2024.
Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija domaćini su jubilarne 20. „Zlatne penkale“
Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija su domaćini jubilarne 20. „Zlatne penkale", međunarodno prepoznate nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje inozemnim urednicima, novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u 2023. godini.

Za sudionike „Zlatne penkale 2024", među kojima je 47 inozemnih novinara iz 15 zemalja svijeta, je pripremljen bogat program u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Program uključuje obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti grada Dubrovnika, uživanje u pogledu sa Srđa, vožnju veličanstvenom replikom tradicionalnog broda "Karaka", posjet arheološkom muzeju Narona u Vidu pokraj Metkovića, foto safari neretvanskim lađama uz posjet Neretvanskoj kući, obilazak Cavtata, Sokol grada, kao i starih mlinica Đivanović.

Središnje događanje ovog višednevnog programa je svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala", koja će se održati u četvrtak, 9. svibnja s početkom u 18:00 sati u prekrasnom ambijentu kulturno spomeničkog kompleksa Lazareti, gdje će novinarima biti uručena posebna priznanja, kao i Grand prix nagrade za najbolje medijske objave. Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija, odnosno za najbolju tiskanu reportažu, za najbolju online reportažu, za najbolju radijsku reportažu, za najbolju televizijsku reportažu, za najbolji travel blog, kao i za najbolju objavu na društvenim mrežama.

Organizator događanja je Hrvatska turistička zajednica, uz suorganizaciju Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2