>
  • Vijesti
Uspješno održan Balkan Roadshow 2024 u Aziji
Datum od:
27.04.2024
Predstavljena turistička ponuda grada Dubrovnika
Uspješno održan Balkan Roadshow 2024 u Aziji
picture_1 picture_2 picture_3

Turistička zajednica grada Dubrovnika uspješno je sudjelovala na Balkan Roadshow 2024 u Aziji, organiziranog uz podršku Miki Reps, jednog od najznačajnijih turoperatora s Dalekog Istoka. Ovaj roadshow je dio serije koja je u prvoj fazi obuhvatila Japan, Koreju i Hong Kong, tržišta koja su prije pandemije COVID-19 prednjačila kao emitivna tržišta prema Hrvatskoj i Dubrovniku. Međutim, s izuzetkom Koreje, ta tržišta se najsporije oporavljaju, djelomično i zbog još uvijek manjeg broja letova prema Europi u usporedbi s razdobljem prije pandemije.

Od 22. do 26. travnja, roadshow je okupio ključne dionike i profesionalce u turističkoj industriji Tokija, Seoula i Hong Konga. U suradnji s partnerima kao što su Intours, Nacionalni park Plitvička jezera, Turističke zajednice grada Zagreba, Ljubljane i Čakovca, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, predstavio je raznoliku turističku ponudu Dubrovnika.Ovaj događaj je pružio iznimnu platformu za povezivanje s ključnim profesionalcima u turističkoj industriji u regiji Azije, a posebno je zanimljivo zbog velikih tržišta koja i dalje preferiraju paket aranžmane turoperatora. Iako boravci nisu dugi, u Dubrovniku su ipak najduži. Važno nam je osigurati dolaske u Dubrovnik tijekom cijele godine, uključujući  jesenje i zimske mjesece. Sudjelovanje na ovom roadshowu smatramo ključnim, a planiramo nastaviti s takvim angažmanom i ubuduće."., izjavio je Miroslav Drašković. 

Tijekom prezentacija, oko 90 sudionika dobilo je uvid u širok spektar turističkih ponuda, uključujući UNESCO-ve svjetske baštine, mogućnosti za avanturistička putovanja, raznolike opcije smještaja, gastronomska iskustva i kulturne čari. Događaj je istaknuo rastući interes za turizam Balkana među azijskim tržištima. Nakon svake prezentacije u tri grada, uručena su i tri nagradna boravka u Hotelu Palace Dubrovnik, Hotelu Rixos Premium te Hotelu Lero.

Serija prezentacija će se nastaviti u jesen, na tržištima Indonezije, Tajvana, Filipina i Malezije. Sva navedena tržišta su cjelogodišnja, a promocija turističke ponude Dubrovnika posebno će se temeljiti na naglašavanju putovanja u periodu od 1. studenog do 1. svibnja. Također, napominjemo kako će od lipnja biti direktni letovi iz Koreje za Zagreb, što dodatno potiče turističke aktivnosti iz tog područja.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2