>
  • Vijesti
Svečano otvaranje Europskog prvenstva u vaterpolu.
Datum od:
04.01.2024
Počinje u 18:30 sati, a prati ga utakmica između Španjolske i Hrvatske.
Svečano otvaranje Europskog prvenstva u vaterpolu.
1704310086 1704310915
Svečanost otvaranja Europskog prvenstva u vaterpolu uz prigodni program počinje na gruškom bazenu u četvrtak, 4. siječnja u 18.30 sati, do kada svi posjetitelji i navijači trebaju biti na svojim mjestima, ističu iz organizacijskog tima Europskog vaterpolskog prvenstva u Dubrovniku.

Spojna cesta između zgrade Atlant centra i Jugovog bazena zatvorena je za promet svih vozila u oba smjera te je na tom potezu formirana Fun zona sa sadržajima za navijače (prodaja ulaznica, navijačkih rekvizita i asortimana Hrvatske vaterpolo reprezentacije, ugostiteljski sadržaji), a kao obilazna cesta u navedenom terminu koristit će se spojna cesta Ante Starčevića-Vukovarska ispod zgrade Općinskog suda u Dubrovniku.

U organizaciji natjecanja sudjeluju Opća bolnica Dubrovnik i Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, dok je na samom bazenu uspostavljen tzv. Medical room za eventualne intervencije koje se mogu dogoditi na terenu, a organizirana su i dežurstva hitne medicinske pomoći.

Naime, ceremoniji svečanog otvaranja na bazenu u Gružu nazočit će i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a u sklopu prigodnog programa nastupit će Četiri tenora, Vanda Winter, Marija Vidović, Goran Karan, klapa Kaše, pijanist Tomislav Parmać, Plesni studio Step'n'Jazz i KD Kolarin. Scenarij i režiju otvaranja potpisuje ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić dok je producentica Lina Njirić iz Dubrovačkih ljetnih igara. Uslijedit će zagrijavanje vaterpolista za utakmicu Hrvatske i Španjolske koja će započeti u 20.15 sati.

Europsko seniorsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, osim u Zagrebu, održava se u Dubrovniku kao gradu sudomaćinu. Najveće je to sportsko natjecanje u dosadašnjoj povijesti Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2