>
  • Vijesti
Održana 7. Sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika
Datum od:
20.12.2023
Održana 7. Sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika

U srijedu, 20. prosinca, održana je 7. Sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika u Hotelu Lero. Sjednici su nazočili članovi Skupštine koji su jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda, uključujući Rebalans financijskog plana za 2023. godinu i Godišnji program rada s financijskim planom za 2024. godinu.

Zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić, prisutnima je održala uvodnu riječ, ističući iznimne rezultate u turističkom sektoru protekle godine te čestitala na uspješnoj sezoni. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, predstavio je ostvarene rezultate u proteklom razdoblju te aktivnosti planirane u 2024. godini. Naglasak prezentacije odnosio se i na dugoročne strateške ciljeve za Dubrovnik usmjerene na održivi razvoj turizma, povećanje broja posjetitelja i noćenja u predsezoni i posezoni, povećanje prihoda, promicanje grada kao destinacije za sve godišnje sezone te stvaranje novih turističkih proizvoda.

Direktor Drašković naglasio je da je ključno postići prometnu dostupnost te će TZGD nastaviti pregovore s nacionalnim i drugim avioprijevoznicima kako bi ostvarili cjelogodišnje povezivanje Dubrovnika s europskim čvorištima. Suradnja sa svim čimbenicima turističkog gospodarstva u Dubrovniku, proširena na klasterima, bit će fokus TZGD u skladu sa Strategijom razvoja turizma. Turistička zajednica grada Dubrovnika ima za cilj ostvariti pozitivne pomake u produljenju turističke sezone i unaprjeđenju ponude u zimskim mjesecima. Time će se dodatno ojačati pozicija Dubrovnika na globalnom turističkom tržištu.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2