>
  • Vijesti
Održan prvi Meet up digitalnih nomada u Dubrovniku
Datum od:
08.12.2023
Održan prvi Meet up digitalnih nomada u Dubrovniku
2023dubambinsta55 meet_up
U petak, 8. prosinca 2023., održan je prvi Meet up digitalnih nomada u Dubrovniku. Susret se održao u Studentskom centru Academia, koji služi i kao co-working prostor u Dubrovniku, s početkom u 11 sati, a upravo ovaj događaj obilježava niz okupljanja digitalnih nomada u Dubrovniku te je idealna prilika za povezivanje s ostalim digitalnim nomadima, razmjenu iskustava i postavljanje temelja za buduće susrete.

Projekt "Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku" predstavljen je tijekom ovog susreta, a Nilesh Pandey, trenutni ambasador, naglasio je važnost uloge ambasadora digitalnih nomada. Njihova ključna zadaća je okupljanje digitalnih nomada te organiziranje radionica, sastanaka i razgovora kako bi se dijelila iskustva rada na daljinu, jačajući tako povezanost digitalne nomadske zajednice u Dubrovniku.

Meet Up Dubrovnik predstavlja nastavak aktivnosti koje Turistička zajednica grada Dubrovnika provodi u suradnji s Gradom Dubrovnikom, s ciljem jačanja pozicioniranja Dubrovnika kao destinacije prijateljske digitalnim nomadima. Važno je istaknuti da je Hrvatsku prestižna američka medijska kuća Bloomberg svrstala među države koje prednjače u privlačenju digitalnih nomada, dodatno potvrđujući prepoznatljivost Dubrovnika na globalnom tržištu digitalnih nomada.
Turistička zajednica grada provodi marketinšku strategiju kroz projekt "Long stay Dubrovnik", namijenjen svim nomadima, kako onima već prisutnima u gradu, tako i onima koji planiraju doći te turistima na duljem boravku. Također, osmišljen je i Digital Nomad Pass, koji uključuje ulaznice za različite znamenitosti, popuste na usluge te besplatan javni gradski prijevoz tijekom mjesec dana, dostupan za nomade koji borave četiri tjedna u Dubrovniku i može se kupiti isključivo u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.

Osim aktivnosti usmjerenih na susrete i okupljanje digitalnih nomada, formirana je radna skupina unutar Remote-IT projekta razvojne agencije Dura, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, TZGD, Saltwater Nomads i Dubrovnik Sun Gardens. Cilj projekta Remote-IT je razmatranje izazova i mogućnosti Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade, s fokusom na jačanje lokalne ekonomije, smanjenje ugljičnog otiska i poboljšanje kvalitete života. Mreža Remote-IT obuhvaća različite gradove s različitim lokalnim praksama, izazovima i ciljevima, pri čemu svaki partnerski grad razvija lokalnu mrežu dionika putem Urban Local Group (ULG), a Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) predstavljaju konačne rezultate projekta, kreirane od strane ULG-ova svakog grada.

Osim navedenih aktivnosti, održati će se još dva događanja koje organizira ambasador, game show night i u ponedjeljak 11.12., u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, razgovor sa studentima te gostovanje na UNIDU radiju.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2