>
  • Vijesti
10. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL
Datum od:
27.12.2023
Za jubilarno izdanje festivala više od 20 koncerata u Dubrovniku sa sljedećim programom
10. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL
dzf_10_festival_1 dzf_10_festival_2 dzf_10_festival_3 dzf_10_festival_4 dzf_10_festival_5 slika_dzf logo_dzf_ht

Pravu senzaciju priređuje ovogodišnji, jubilarni 10. Dubrovački zimski festival - spektakularni doček Nove godine uz nastup glazbene legende i jedne od najvećih zvijezda regije, Zdravka Čolića, kao i više od 20 koncerata na više gradskih lokacija.

Novi vizuali, novi dekorativni elementi i puno iznenađenja očekuje sve posjetitelje, uz bogati glazbeni, zabavni, gastronomski i dječji program, koji i ove godina započinje s finskim Djedom Mrazom. Pripreme su u završnoj fazi, a promocija već kreće, sve s ciljem privlačenja Dubrovčana, ali i brojnih gostiju u grad pod Srđem tijekom prosinca.

Sjajna glazbena imena izmjenjivat će se na atraktivnoj i mnogima najdražoj pozornici, Stradunu. Početak Dubrovačkog zimskog festivala u svom jubilarnom 10. izdanju kreće s legendarnim hrvatskim rokerima, omiljenim Prljavim kazalištem, a po prvi put ove godine DZF će imati  završnicu za pamćenje -  6. siječnja 2024. uz koncert Jelene Rozge.

U Gradu će tijekom prosinca nastupiti ponajbolji hrvatski i regionalni glazbenici pa će se publika zabaviti uz koncerte  Gibonnija, 4 tenora, Tomislava Bralića i klape Intrade, Parnog valjka , klape Šufit i nezaobilazno glazbeno ime hrvatske estrade, Antu Gela i bend, koji će se pobrinuti za sjajnu atmosferu u večeri prije Nove godine, u noći dočeka, ali i podnevnog dočeka za najmlađe. Poseban scenski spektakl priredit će Queen Sensation, tribute bend posvećen legendarnoj grupi Queen, koji će u Dubrovniku izvesti njihove najveće hitove. Za ljubitelje electro popa na ovogodišnjem programu rezerviran je misteriozni glazbeni duo Nipplepeople.

Advent na Vojnoviću kojeg organizira i financira Studentski centar Dubrovnik bit će obogaćen nastupima grupe Dalmatino, potom Bosutskih bećara, a za dobar ugođaj tijekom zimskih mjeseci pobrinut će se i Vojko V, Mate Bulić, Zsa Zsa, Jole, Adi Šoše, Matko i Brane…

Omiljeni dječji programi – Stanica sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, te programi u najvećem gradskom naselju Mokošica čine okosnicu programa za najmlađe kojima je namijenjeno i niz programa dubrovačkih kulturnih ustanova. Prigodne izložbe, božićni koncerti, među kojima se ističe dubrovački Božićni koncert 22. prosinca i Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja, kazališne predstave za sve generacije, Torta Party i ostali programi  začinit će adventske dane i iščekivanje Božića i Dočeka Nove godine. Poseban program iznenađenja priprema se i u Gružu – u TUP-u će se kreirati zanimljivi, digitalni i interaktivni  sadržaji za djecu i mlade uz prateću gastro ponudu.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre u suradnji s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima pripremaju široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Dubrovački zimski festival, ove godine 'okrugli' deseti, čeka vas u punom sjaju!
PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2