>
  • Vijesti
Dubrovnik je šampion turizma u Hrvatskoj
Datum od:
11.11.2023
Dubrovnik je šampion turizma u Hrvatskoj
screenshot_20231111070820_chrome screenshot_20231111070748_chrome
Gradonačelnik Mato Franković preuzeo je večeras priznanje ''Turistička destinacija godine - šampion hrvatskog turizma'', glavnu nagradu dodijeljenu u sklopu Dana hrvatskog turizma, na Svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u Rovinju. Najvažnija turistička nagrada u Hrvatskoj otišla je u Dubrovnik potvrdivši tako još jednom izvrsnost i atraktivnost, ali i napore u upravljanju destinacijom i postizanju održivog turizma, a uručio ju je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

''Vrlo sam ponosan što ova nagrada stiže u naš grad. Ovo je priznanje za sve naše sugrađane koji naporno rade kako bi održali i povećali kvalitetu turističke ponude Dubrovnika, ali i za sve napore koje smo uložili kako bi Dubrovnik uputili smjerom održivosti, na korist naših građana i zadovoljstvo naših posjetitelja. Izuzetno važnu ulogu tu je imao projekt ''Respect the City'', čija nas je provedba u međunarodnoj stručnoj javnosti pozicionirala kao predvodnika održivog turizma'', rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Ove je godine Grad Dubrovnik već ponio titulu najboljeg velikog grada za život u zemlji sveukupno, ali i najboljega u Smart city kategoriji. Dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: ''Meeting Star'' u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, ''Best Leisure Destination for Groups'', ''Europe's Leading Cruise Destination 2023'' i ''Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination''.

"Ovo nam je ove godine peta turistička nagrada, ali ujedno i najdraža, a govori da se Dubrovnik vratio tamo gdje pripada, na put održivosti i ovo nas ohrabruje da idemo dalje u istom smjeru. Vjerujem da su večeras i svi Dubrovčani jako ponosni", kazao je također gradonačelnik Franković.

Dane hrvatskog turizma 2023. organiziraju Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, a održava se od 09. do 10. studenog 2023. godine u Rovinju.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2