>
  • Vijesti
Drugi tjedan desetog izdanja Good Food Festivala
Datum od:
16.10.2023
Vrhunske gastronomske poslastice u Dubrovniku!
Drugi tjedan desetog izdanja Good Food Festivala
1001plakat_1 dubrovackatrpeza_2 gffnapolitanskavecer_1 screenshot_1

Deseto izdanje Good Food Festivala ove godine donosi dva tjedna vrhunske gastronomske čarolije, od 9. do 22. listopada. Bogat festivalski program obuhvaća čak trideset događanja i dodatni Program Plus koji će oduševiti ljubitelje dobre hrane i vrhunskog ugođaja.

Jedna od glavnih atrakcija festivala su specijalni festivalski meniji koji će biti dostupni do 22. listopada u 39 dubrovačkih, 3 župska i 6 konavoskih restorana. Ove godine, ističemo sudjelovanje Turističke zajednice Konavle i Turističke zajednice Župa Dubrovačka u projektu Good Food Festivala, čime se proširio krug sudionika i obogaćuje gastronomska ponuda.

U suradnji s Gradom Dubrovnikom, priređujemo gostovanje talijanskog grada prijatelja, Sorrenta, iz kojeg nam stiže tim renomiranog restorana Donna Sofia, a koji će u restoranu Marangun pripremati autentična napolitanska jela uz tipičnu talijansku glazbu u izvedbi Martine Russo i Sergia Sepea.

Nezaobilazna je humanitarna gala večera u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik, u subotu 21. listopada, čija je ovogodišnja tema "1001 NOĆ". Ovaj događaj obećava bajkovitu orijentalnu noć, bogatu gozbe i zabavu, a posjetitelji će uživati u nastupu Grupe Taliri i Plesne skupine Wevents uz iznenađenje večeri. Svi prihodi od ove večere namijenjeni su dobrotvorne svrhe Zakladi Pomozimo djeci s invaliditetom.

Tradicionalna Dubrovačka trpeza koja će se održati u subotu, 21. listopada uz nastup klape Kaše, a na kojoj će sudjelovati brojni dubrovački ugostitelji također je humanitarnog karaktera, a svi prihodi bit će donirani Udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama.

FUNKY WEEKEND u Dubrovačkoj pivovari održat će se 20. i 21. listopada, uz pivo i hranu te vrhunsku funky glazbu.

U drugoj festivalskoj nedjelji, 22. listopada u 12 sati, restoran Veranda 2.0 priprema prezentaciju hrvatske gastronomije pod nazivom "HRVATSKA NA PJATU", uz pjesmu Tria Laus. Posebno ističemo prezentaciju i kušanje GASTROpoda – puževi u gastronomiji, u nedjelju u 18.30 sati, u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik i OPG-om koji se bavi uzgojem puževa.

Program Plus obuhvaća niz posebnih ponuda, uključujući vinokušnje, slastice, doručke, gastro ture, škole kuhanja, te radionice Paint, sip and savor.

Sajam "Samo hrvatsko", koji se održava u gruškom parku do 21. listopada, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Udrugom veterana branitelja 72. bojne vojne policije. Na sajmu je moguće kupiti autentične hrvatske rukotvorine, hranu i piće, a tijekom festivala, trgovina "Life According to KAWA" nudi poseban popust na razne začine i delicije iz svih krajeva svijeta.

Ovo su samo neki od vrhunskih doživljaja koje posjetitelji mogu očekivati na Good Food Festivalu 2023., a detaljan program možete pogledati na službenoj stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ne propustite priliku uživati u vrhunskoj gastronomiji i bogatom festivalskom programu na jubilarnom desetom izdanju Good Food Festivala u Dubrovniku!


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2