>
  • Vijesti
Dubrovnik odlikovan dvama prestižnim nagradama na World Travel Awards 2023
Datum od:
30.09.2023
U sklopu svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2023, Dubrovnik je ponio visoko priznanje u dvije značajne kategorije
Dubrovnik odlikovan dvama prestižnim nagradama na World Travel Awards 2023
wta1 wta2_1

U sklopu svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2023, Dubrovnik je ponio visoko priznanje u dvije značajne kategorije. Grad je proglašen Vodećom europskom destinacijom za krstarenja 2023. (Europe's Leading Cruise Destination 2023) te Vodećom obalnom gradskom destinacijom u Europi 2023. (Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination 2023), a nagrade je na svečanoj ceremoniji preuzeo direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković. Dubrovnik je nagradu vodeće destinacije za krstarenja dobio u konkurenciji sa još 11 gradova kao što su Oslo,Lisabon, Venecija, Kopenhagen i drugi, dok je nagradu za vodeću obalnu gradsku destinaciju dobio u konkurenciji s  još šest gradova – Barcelonom, Istanbulom, Portom i dr. World Travel Awards predstavlja prestižni program nagrađivanja u području putovanja i turizma, a pobjeda u ovim kategorijama prepoznata je kao vrhunsko priznanje zlatnog standarda diljem svijeta.

Ovogodišnja proslava 30. obljetnice dodjele nagrada World Travel Awards održana je u gradu Batumiju u Gruziji od 28. do 30. rujna. Glasovanje za europske kategorije dodjele nagrada World Travel Awards trajalo je do 20. kolovoza, a glasovali su profesionalci u turizmu, mediji i turistički potrošači. Dubrovnik, smješten na obali Jadranskog mora, očarava posjetitelje bogatom kulturnom baštinom, spektakularnim prirodnim ljepotama i jedinstvenim mediteranskim šarmom. Ovaj grad, koji se ponosi titulom Vodeće europske destinacije za krstarenja i Vodeće obalne destinacije u Europi za 2023. godinu, nastavlja svoj put kao nezaobilazna točka na turističkoj karti Europe.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2