>
  • Vijesti
Vrhunac Good Food Festivala
Datum od:
13.10.2022
Gastronomski vikend uz brojna događanja, Dubrovačku trpezu i Gala večeru
Vrhunac Good Food Festivala
310148715_517646820365899_8213498804998727623_n b2plakattitanicweb pivnicaplakat screenshot_8 titanicmenihrweb
Raznovrstan program Good Food Festivala se nastavlja, u tijeku je festivalski tjedan koji uključuje Tjedan restorana, slatku festivalsku ponudu i vinokušnju, radionicama, turama te sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko" u parku Luja Šoletića u Gružu.

U subotu, 15. listopada u prostorijama Udruge Deša održat će se radionica pripremanja slastica od ljute naranče i bruštulanih mjendula, a uz voditelja radionice Domagoja Palametu naučite kako izraditi slasticu dostojnu svake proslave. Subotnji objed rezerviran je za vrhunsku prezentaciju izrade njoka i odabir mesa za pašticadu, nakon koje slijedi tematski ručak od tri slijeda u Restoranu Veranda na Šetnici Dubrovačkih vrtova sunca uz živu glazbu. Prezentacija počinje u 13 sati, a broj mjesta je ograničen te je potrebno rezervirati putem broja 091 174 6082. U subotu u 19 sati, u restoranu Urban & Veggie na večeri Italije, vrijedni chefovi pripremaju poznate talijanske specijalitete, točnije panuzzo, pamigianu i tiramisu, a sve uz glazbenu pratnju Bloom Box-a. Rezervirajte svoje mjesto na 095 326 2568. Ovogodišnji festival obogaćen je i gastro – filmskom večeri u TUP-u „Azijski klasik na pjatu i platnu" u 19 sati, a Sunset Beach Dubrovnik priprema „Show cooking with ofyr" po prigodnim cijenama, od 18 do 22 sata na terasi restorana Trattoria. U Dubrovačkoj pivovari se nastavlja DBC & Mexican style By Barbarossa Barbecue, tradicionalni meksički street food u pratnji benda Los Santos u subotu, a u nedjelju Harpoon Blues Band.

Na posljednjoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u nedjelju, 16. listopada, s početkom u 10 sati, održati će se radionica pripremanja beškotina na ožičicu. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: [email protected]. Za one najmlađe, u nedjelju od 10 do 17 sati, Sunset Beach Dubrovnik pripremio je dječju festivalsku ponudu uz predstavu Tonke Balonke u 11 sati. U nedjelju, 16. listopada od 10 sati organiziran je i jesenski đir Gornjim selima, besplatno vođenje pješačkom stazom te ručak uz promotivne cijene u OPG Laptalo (099 218 3612) i OPG Musladin (099 303 1559).

Posljednji dan Good Food Festivala, tradicionalno obilježava Dubrovačka trpeza na kojoj će se predstavit dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće od 10 do podne. Sav prihod ide Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije. Organizatori ovog humanitarnog događaja su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska k omora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.

Pravu poslasticu ovogodišnjeg Good Food Festivala, gala večeru, pripremio je hotel Rixos Premium Dubrovnik I chef Ozgur Donertas, pod nazivom "Titanic Dinner Experience". Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Maju Grgić & Bend te Wevents Gatsby Dance Show ova gala večer je humanitarnog karaktera, a sav prihod ide udruzi Dva skalina. Rezervirajte svoje mjesto na 020 200 000.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju Good Food Festivala predstavila je i novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin u Lazaretima, koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održava se Tjedan restorana, nude se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko" u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a mogu se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na sljedećem linku.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2