>
  • Vijesti
Sjajne gastronomske priče na festivalskom programu
Datum od:
11.10.2022
Good Food Festival
Sjajne gastronomske priče na festivalskom programu
b2plakatmariocuricweb_002 b2plakatsparklingwine_002 dbc_plakat_good_food_copy_002 good_food_najava
Raznovrstan program Good Food Festivala se nastavlja, u tijeku je festivalski tjedan koji uključuje Tjedan restorana, slatku festivalsku ponudu i vinokušnju, radionicama, turama te sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko" u parku Luja Šoletića u Gružu.

U četvrtak, 13. listopada u prostorijama Udruge Deša održat će se radionica izrade medenjaka sv.Vlaho, a jedinstveni spoj mirisa i okusa predstavit će članice Braniteljske zadruga "Medene ruke" iz Vukovara. Isti dan, s početkom u 17 sati, opustite se uz savršen zalazak sunca te otkrijte svijet hrvatskih i mađarskih pjenušavih vina na Sunset sparkling wine party-u na Lounge terasi Hotela Royal. Prijave su obavezne na mail [email protected].

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 14. listopada, održati će se radionica izrade taški, starohrvatkih, slavonskih kolača u obliku torbice, također u izvedbi članica Braniteljske zadruge "Medene ruke". Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: [email protected] U petak, 14. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari počinje DBC & Mexican style By Barbarossa Barbecue, tradicionalni meksički street food u pratnji benda Bloom Box od 20h. Pravu poslasticu ovogodišnjeg Good Food Festivala pripremio je dugogodišnji chef Restorana 360 Dubrovnik, Marijo Curić, pod nazivom "Večera s Michelin Chefom Marijom Curićem", koja će se održati u restoranu Nobilis Sunset Beach Dubrovnik, u glazbenoj pratnji popularnog hrvatskog pjevača Marka Tolje.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju Good Food Festivala predstavlja novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin u Lazaretima, koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica. Festival počinje u četvrtak, 13. listopada u 18 sati, a osim ponude izvrsne hrane, održat će se i radionica s gin tonicom, nakon čega u 21 sat slijedi nastup grupe Psihomodo pop. U petak 14. listopada, održat će se predstavljanje "O'š kolač" Tee Mamut i vinarije Saints Hills, a u 21 sat koncert Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli.

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održava se Tjedan restorana, nude se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko" u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a mogu se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na sljedećem linku

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2