>
  • Vijesti
Koncertni tjedan pred nama
Datum od:
10.10.2022
Jesenji glazbeni moskar
Koncertni tjedan pred nama
U nastavku ciklusa Jesenji glazbeni moskar, Dubrovački simfonijski orkestar priprema dva koncerta za ovaj tjedan.
U utorak, 11. listopada u 20:30 u Dvoru nastupa Klavirski trio u sastavu Loris Grubišić (violina), Vanda Đanić (violončelo) i Alberto Frka (klavir). Dubrovačkoj publici davno poznati i dragi glazbenici osmislili su zanimljiv program s djelima B. Bjelinskog, I. Končića, A. Sorkočevića i C. Saint-Saënsa. Klavirski trio Dubrovnik osnovan je 2008. godine i otad uspješno djeluje predstavljajući zanimljive programe diljem Hrvatske.
U petak, 14. listopada u 20:30 u Dvoru nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Marca Tarduea i pijanisticu Jasminku Stančul.
Program:
W.A. Mozart: Koncert za klavir i ork. br. 21 u C duru, K. 467
W.A. Mozart: Simfonija br. 38 u D duru, K. 504 'Praška'
Jasminka Stančul, rođena u Srbiji, studirala je u svojoj domovini, završila je studij na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kod Noela Floresa, a u Ženevi kod Marije Tipo. Na temelju njenog glazbenog talenta i izuzetnog pristupa glazbi Beethovena nagrađena je 1. nagradom na međunarodnom Beethoven natjecanju u Beču. Jasminka Stančul je nastupala solistički sa izvanrednim orkestrima kao što su Wiener Symphoniker, Camerata Salzburg, Bruckner Orchester Linzu, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth simfonijski orkestar, Beethoven Orchestra Bonn, Stuttgartska filharmonija, Essenska filharmonija, Nürnberška filhamonija, Südwestdeutsche filharmonija, Würt filharmonija, Berlinski simfonijski orkestar, Filharmonijski orkestar grada Praga, Slovenská filharmoniá Bratislava, Zagrebačka filharmonija, itd. Jasminka Stančul je radila s istaknutim dirigentima. Pojavljuje se na mnogim važnim festivalima kao što su Klavier-Festival Ruhr, Schleswig-Holstein Festival, Rheingau Music Festival, Maggio Musicale Fiorentino, Settimane Musicale di Stresa, Carinthischer Sommer i Attergauer Kultursommer. Jasminka Stančul redovito nastupa na Tiroler Festspiele Erl s Gustavom Kuhnom. Komorna glazba je vrlo bliska Jasminki Stančul. Ona je član Bečkog Brahms tria koji je redovito nastupa u koncertnim dvoranama širom svijeta. Jasminka Stančul uživa blisku suradnju s Wiener Streichquartett, ansamblom sastavljenim od članova Bečke fiharmonije, s kojim redovito nastupa u Bečkoj dvorani Musikverein i u Japanu. Nedavno je snimila Beethovenove klavirske koncerte br. 1 i br. 5 i Mozartove koncerte KV 271 i 595 u produkciji Col Legno. Jasminka Stančul predaje na Glazbenom sveučilištu u Ljubljani od listopada 2013. Ona također daje međunarodne majstorske tečajeve za klavir i redovito je član nekoliko prestižnih pijanističkih natjecanja. Jasminka Stančul preferira Fazioli koncertne klavire.

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila [email protected] ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica.



Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2