>
  • Vijesti
Popularni Good Food festival od 10. do 16. listopada
Datum od:
03.10.2022
Deveto bogato izdanje festivala i tjedna restorana
Popularni Good Food festival od 10. do 16. listopada
gff1_003 gff2_002 gff3_002 gff4_002
Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine organizira deveti po redu Good Food Festival, gastronomsko događanje za sve ljubitelje dobre hrane, koji će se održati od 10. do 16. listopada 2022. Ovogodišnji program uključivat će tradicionalni Tjedan restorana s festivalskim menijima, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, tematsku večeru s Michelin chefom, Gala večeru u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik, Street Food Festival Bavarin, gastro ture, kulinarske radionice u Deši, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari i drugo..
Detaljan program pogledajte na PROGRAM GFF 2022

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održavat će se Tjedan restorana, nudit će se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko" u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna. Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva.
Restorani koji sudjeluju su: Restaurant & Catering Academia, Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach - Bistro 49 – Restoran Blidinje - Cantina Mexicana Chihuahua – Kavana Bistro Dalmatino- PUB Dubrovnik – Fat Bastard – Fo.ra Foccacia Ragusa - Restoran Gusta me – Igra gluten free street food - Kavana Lazareti – Hotel Kazbek – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun – Restaurant Magdalena - Restoran Maskeron – Restoran Mimoza – Restaurant Momenti (Dubrovnik President Hotel) - Restoran Orka – Restoran Orsan – Piano bar Hotel Lero - Restoran Pantarul – Lounge & Bistro Port 22 - Bistro pizzeria Prova - Konoba Pupo - Restoran Rhea Silvia (Lapad) – Konoba Rozario - Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Restoran Shizuku/Trinity - Restoran Sebastian – Spaghetteria Toni- Sphere Restaurant Hotel Kompas - Restaurant Trattoria - Restoran Taj Mahal, Hotel Lero - Restoran Taj Mahal, Stari grad - Bistro Tavulin – Restoran Veranda 2.0.

Tijekom festivalskog tjedna festivalske doručke nude Igra gluten free street food i Hotel Kazbek, dok slatku festivalsku ponudu nude Fo.ra Focaccia Ragusa, Libertas Terrace & Lobby Bar, Piano Hotela Lero, Slatki Kantun u Hotelu More te slatka kućica Prekala u Uvali Lapad. Odaberite zanimljivu gastro turu "Dubrovnik na pjatu" ili tradicionalnu školu kuhanja "Pick.Cook.Eat" i uživajte u vinokušnji vinarija Bakus i Škar.

Svakako nemojte propustiti radionice Udruge Deša na kojoj će članice Braniteljske zadruga Medene ruke iz Vukovara pripremati medenjake u obliku sv.Vlaha te tradicionalne slavonske kolače -taške. Na Dešinim radionicama imate priliku prisustvovati na radionici pripremanja slatkog od ljute naranče i bruštulanih mjendula uz voditelja Domagoja Palametu te na radionici "Beškotina na ožičicu" uz vodstvo Nine Smokvine. Tijekom ovogodišnjeg festivala, u restoranu Trattoria Sunset Beach Dubrovnik, a u organizaciji TUŠ Dubrovnik, održat će se radionice Restoranski deserti, Dimljenje i sušenje mesa na tradicionalan način te Samoniklo jestivo I začinsko bilje, dok će Županijska Komora Dubrovnik predstaviti osnove permakulture i ekološki način uzgoja hrane za vlastite potrebe. Posljednja u nizu radionica namijenjena OPG-ovima održat će se na Osojniku, a na radionici će se predstaviti uvod u načela ekološke i regenerativne poljoprivrede.

Tijekom ovogodišnjeg festivala uživajte u nezaboravnim okusima za Vaša nepca na večeri s Michelin chefom Marijom Curićem, u Restoranu Nobilis - Sunset Beach Dubrovnik uz glazbenu pratnju popularnog Marka Tolje. Hotel Rixos Premium Dubrovnik priprema gala večeru „Titanic Dinner Experience" uz Dubrovački simfonijski orkestar i Maju Grgić & Bend te Wevents Gatsby Dance Show, humanitarnog karaktera, a sav prihod ide udruzi Dva skalina. U restoranu Veranda će se moći sudjelovati u prezentaciji izrade njoka i odabiru mesa za pašticadu, nakon čega slijedi objed na kojem će se uživati u ovom tradicionalnom dubrovačkom jelu. Za sve ljubitelje mjehurića i zalazaka sunca, tu je „Sunset sparkling wine" u Royal Hotels and Resorts, druženje uz prezentaciju pjenušaca te DJ-a koji će se u pratnji saksofona pobrinuti za dobru zabavu. „Večeri Italije" održat će se u restoranu Urban & Veggie uz Bloom Box, a u Sunset Beach Dubrovnik uživajte u roštilju sa OFYR-a uz živu glazbu. I ovogodišnji program Good Food Festivala obogatit će svojom ponudom uz živu glazbu Dubrovačka pivovara & Mexican style by Barbarossa Street Food i Texas Style Street Food, kao i TUP-ovo dvorište, koje priprema gastro – filmsku večer „Azijski klasik na pjatu i platnu".

Kruna festivala, zabavno gastronomski događaj Dubrovačka trpeza, vraća se ove godine na Stradun te će kao i prijašnjih godina okupiti brojne ugostitelje. Uz simbolične cijene, posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim delicijama i vinu, ali i glazbenom nastupu Klape Subrenum. Dubrovačka trpeza, kao i svake godine ima humanitarni karakter. Posljednjeg dana Good Food Festivala učinite đir Gornjim selima uz pratnju vodiča i objedujte u jednom od OPG-ova po promotivnim cijenama ili iznenadite svoje mališane predstavom s balonima u Sunset Beach Dubrovnik uz Tonku Balonku i posebnom ponudom za najmlađe.

Good Food Festivalu koji iz godine u godinu brine da dubrovačka jesen bude itekako zanimljiva i primamljiva, Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju predstavlja novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin!
Prvi put u samom srcu Dubrovnika, u predivnom povijesnom ambijentu Lazareta, održat će se street food festival „Bavarin" koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.Jedna od najljepših dubrovačkih lokacija – Lazareti, kroz listopad postat će nezaobilazna lokacija za sve one koji traže šarmantno, drugačije i jedinstveno mjesto za druženje, opuštene izlaske ili uživanje u slasnim zalogajima uz taktove omiljenih bendova. U četiri dana trajanja, ovaj će novi šarmantni festival osim najljepšeg zalaska sunca, povijesne kulise, bogate gastronomske ponude nuditi i nastupe najpoznatijih hrvatskih bendova kao što su Psihomodo Pop, TBF, Gina & The Gee Gee's i Vinko Ćemeraš i Talvi Tuulvi.

Bavarin se pobrinuo i za najmlađe pa tako ne propustite likovnu radionicu poznate hrvatske modne dizajnerice i ilustratorice brojnih dječjih slikovnica Anamarije Asanović. Za zaljubljenike u korice i čitanje sprema se prava bajka odnosno pričaonica pod vodstvom poznate dubrovačke blogerice Vildane Mrše. Svi ljubitelji umjetnosti i dobrog vina definitivno neće propustiti slikarsko-vinsku radionicu Kist & Pit pod vodstvom Magdalene Kudelik i Dajane Dvornik, dok će s druge strane ljubitelji dobre kapljice željni znanja svakako doći na svoje na whiskey & gin radionici kao i na predstavljanju novih vina Saints Hills, pelješke obiteljske vinarije udaljene tek treptaj oka od Dubrovnika.

Cjelokupni program na sljedećem linku

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2