>
  • Vijesti
Poznati britanski novinar Sebastian O’Kelly u Dubrovniku
Datum od:
23.09.2022
Poznati britanski novinar Sebastian O’Kelly u Dubrovniku
screenshot_1 sebastian_okelly_002
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika te u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Londonu te Jadranskim luksuznim hotelima, u Dubrovniku trenutno boravi Sebastian
O'Kelly, etablirani autor i novinar te dugogodišnji suradnik britanskih Tier-1 medija: Mail on Sunday/Mail Online, Telegrapha do specijaliziranih poslovnih medija. Ujedno je priznati putopisac te stručnjak za sektor nekretnina. Tijekom svog višednevnog boravka u Dubrovniku novinar priprema reportažu o Dubrovniku, uživa u gastronomskoj ponudi i obilazi najvažnije kulturno - povijesne znamenitosti grada i bliže okolice.

U Dubrovniku je britanskog novinara ugostio direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković te mu, uz prigodni poklon za uspomenu, zaželio dobrodošlicu. Miro Drašković i Sebastian O'Kelly razgovarali su o povijesnoj i kulturnoj baštini Dubrovnika i cijele županije te važnosti britanskog tržišta za Dubrovnik. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Britance i etablirani turistički brand na britanskom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na prvom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine do sredine rujna u Dubrovniku je boravilo 139 764 britanska turista (što čini udio od 16,5 posto od ukupnog broja turista) te su ostvarili 658 293 noćenja (što čini udio od 22 posto ukupnog broja turista).
Trenutno u Dubrovniku boravi 3 904 Britanca, dok je u kolovozu bilo 30 231 britanskih gostiju, što je 62 posto više nego u kolovozu 2021. godine.

Svi zrakoplovni prijevoznici (British Airways, easyJet, TUI Airlines, Jet2.com) koji prometuju prema UK tržištu nastavljaju redovno prometovati i u listopadu 2022. Broj letova na tjednoj bazi će se nešto smanjiti poslije prvog tjedna listopada (iza 09.10.), ali sve destinacije koje su bile povezane u kolovozu i rujnu će biti i dalje dostupne. U listopadu će biti dostupni letovi prema sljedećim destinacijama: London (LGW, LHR, STN), Belfast (BFS), Birmingham (BHX), Bristol (BRS), Cardiff (CWL), Doncaster (DSA), Edinburgh (EDI), East Midlands (EMA), Glasgow (GLA), Leeds (LBA), Manchester (MAN), Newcastle (NCL). Trenutno su zrakoplovi na letovima prema UK izuzetno dobro popunjeni (iznad 84%) te se očekuje nastavak pozitivnog trenda do sredine listopada.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2