>
  • Vijesti
RENESANSNI VRT 2022: Amaryllis
Datum od:
29.05.2022
Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga :
18. 07. / 25. 07. / 01. 08. / 08. 08. 21:00 h
RENESANSNI VRT 2022: Amaryllis
Renesansni vrt je projekt baziran na suvremenoj interpretaciji baštine. Izvodi se već tradicionalno u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, reprezentativnom ladanjskom zdanju iz 16. stoljeća.
Ovoljetno izdanje simbolično je naslovljeno Amaryllis. Donosi nekonvencionalno koncipiran program kroz intermedijalnu izvedbu; koristeći žive glazbene izvedbe repertoara koji obuhvaća široki dijapazon od renesansnih pa sve do suvremenih autora, kao i arhivske materijale kojima se kroz audio-vizualni medij ocrtavaju protagonisti dubrovačkih salona prošlosti.
Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.
Posjet ljetnikovcu Bunić-Kaboga i izvedbi Renesansnog vrta jedinstven je doživljaj i idealan bijeg od gradskih gužvi u drugačiji ambijent i ladanjski ugođaj, u kakvome su nekada uživala i dubrovačka vlastela.
Projekt osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Izvođači: Marija Lešaja, sopran
Ines Ivanjek, flauta
Ivana Jelača, klavir i umjetničko vodstvo
Marojica Bijelić, vodstvo po ljetnikovcu

Organizator: Dubrovačka baština
Produkcija: Event Lab
Više informacija o ulaznicama i prijevozu: www.sveostalojeglazba.hr
[email protected] mob +38598 873 122
Kapacitet gledališta je limitiran na 30 sjedećih mjesta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2