>
  • Vijesti
Predstavljena konferencija za digitalne nomade “Work.Place.Culture”
Datum od:
03.05.2022
Održana konferencija za medije
Predstavljena konferencija za digitalne nomade “Work.Place.Culture”
Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika, zajedno s partnerima, već dvije godine uspješno provode projekt usmjeren diverzifikaciji turističke ponude i namijenjen digitalnim nomadima, odnosno profesionalcima koji rade na daljinu. Suočen s pandemijskim izazovima i stagniranjem turizma Grad se usmjerio na kreiranje novih ponuda, time i ponude za brzorastuće tržište digitalnih nomada.

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavljena je konferencija ''Work. Place. Culture" koja će se održati od 5. do 7. svibnja 2022.u Dubrovniku. Na konferenciji za medije sudjelovali su Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Lucijana Jerković, voditeljica Odjela za globalni PR Hrvatske turističke zajednice te Tanja Polegubić u ime agencije Saltwater Nomads.

„Work.Place.Culture" konferencija organizirana je u suradnji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Saltwater Nomads i Total Croatia News, uz podršku Udruge Digital Nomad Hrvatska i Dubrovačke Baštine.
Riječ je o konferenciji koja će okupiti stotinjak sudionika iz cijeloga svijeta, s uglednim predavačima i voditeljima radionica, usmjerena prema profesionalcima koji rade na daljinu i donositeljima odluka, destinacijama, kompanijama i pružateljima usluga u ovom sektoru.
Cilj je daljnje učvršćivanje pozicije Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije te neposredni promotivni učinak za grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku za privlačenje sve većeg broja osoba koje rade na daljinu i traže nove destinacije za život i rad.
Još u listopadu 2020. godine Grad Dubrovnik je bio domaćin prve hrvatske konferencije namijenjene digitalnim nomadima, odnosno profesionalcima koje rade na daljinu, ''Dubrovnik for Digital Nomads''. U travnju i svibnju 2021. uslijedio je program ''Dubrovnik Digital Nomads in Residence'', prvi takve vrste u svijetu, u sklopu kojeg je Dubrovnik mjesec dana bio domaćin deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta, a koji su svojim iskustvom pomogli stvaranju buduće strategije za ovu vrstu turizma, odnosno kreiranje boljeg okruženja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik. Od prošle godine također se aktivno radi na animiranju dionika turističkog sektora za uključenje u projekte povezane s radom na daljinu, čime se kreira registar ponude namijenjen upravo ovoj specifičnoj skupini posjetitelja.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2