>
  • Vijesti
DUBROVNIK FLOWER MARKET - CVJETNI VIKEND U DUBROVNIKU
Datum od:
04.04.2022
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku se od 8. do 10. travnja održava manifestacija "Dubrovnik Flower Market", koja nudi bogat trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva.
DUBROVNIK FLOWER MARKET -  CVJETNI VIKEND U DUBROVNIKU

U sklopu ove manifestacije održat će se već tradicionalni sajmovi i prodaja cvijeća, u petak 8. travnja na šetnici u Uvali Lapad od 10 do 18 sati, a u subotu, 9. travnja u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., OPG Meštrić, Agrovrt Metković, Vrtni centar Valent, OPG Bagić, Proizvođač cvijeća i presadnica Mesić te OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrta i okućnice. U petak, 8. travnja od 10 do 12 sati, u Uvali Lapad održat će se "Info kutak o štetnosti pajasena", u organizaciji Vrtlar d.o.o. te Javne ustanove za zaštitu prirode. Cilj ovog projekta je informirati javnost o štetnosti pajasena, agresivnog listopadnog stabla koje potiskuje autohtone vrste i time smanjuje bioraznolikost i vrijednost prirodnih ekosustava. Drugog dana manifestacije, u Parku Luja Šoletića od 9 do 13 sati organizirana je "Ambulanta za biljke" u kojoj će se svi posjetitelji moći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa Kristinom Skvrce, dugogodišnjom cvjećarkom i dipl. aranžerkom interijera, Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr., Tajanom Vulević, specijalisticom rasadničarstva te Vladimirom Vuletićem, dipl.ing.agr..

Dani otvorenih vrata u cvjećarnicama za sve ljubitelje cvijeća i vrtlarstva s prigodnom ponudom, bogatim izborom sadnica cvijeća, povrća i začinskog bilja organizirani su u petak 8. i subotu 9. travnja u trgovinama Ankora d.o.o. u Zatonu i Gružu, Cvjećarnici Cvijet by Kike, Cvjećarnici Patrea te kućici Vrtlar na Pilama.

Osim tradicionalnog sajma cvijeća, ove godine program je obogaćen vođenom turom "Dubrovački đardini" autorice Vesne Barišić, koja će ispričati kako su izgledali dubrovački đardini, što u tradiciji predstavlja ljuta naranča i šipak, odakle vihojle, ranunkule i bogiše u našim vrtovima. Kroz ovo vođenje i đir Pilama, prostorom koji i danas obilježava ulica Iza vrta, otkriti će se skrivene oaze zelenila unutar zidina, kao i nezaobilazne samostanske đardine, te pokušati osvijestiti značaj đardina u urbanizmu grada. Tematski razgled organizira se besplatno za posjetitelje i građane u petak u 16 sati, u subotu u 14 sati ispred TIC-a Pile te u nedjelju u 10 sati uz obaveznu potvrdu dolaska do četvrtka, 7. travnja, do 12:00 sati, na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312011.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 10. travnja, organizirana je Radionica branja i pripremanja samoniklog bilja na Lopudu. Voditeljice radionice Jadranka Ničetić i Katija Živković vodit će Vas kroz berbu te pripremu i kušanje nabranog bilja u restoranu Mandrač na Lopudu. Cijena kotizacije iznosi 75 kn, a uključuje kavu, limunadu, komad torte, tiskanu brošuricu i radionicu pripreme jela od nabranoga bilja. Prijevoz nije uključen. Sudionicima radionice je na raspolaganju redovna brodska linija za Lopud. Polazak broda nedjeljom je u 9.30 sati iz Luke Gruž, a povratak je u 18.20 sati s otoka Lopuda. Mjesto okupljanja je na mulu u Gružu u 9 sati. Obavezna je prijava za sudjelovanje do petka, 8. travnja, do 18:00 sati, na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312011.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2