>
  • Vijesti
NAJAVLJUJEMO: Konferencija WORK. PLACE. CULTURE.
Datum od:
15.03.2022
Dubrovačka priča o digitalnim nomadima nastavlja se kroz konferenciju ''Work. Place. Culture.'' od 5. do 7. svibnja
NAJAVLJUJEMO: Konferencija WORK. PLACE. CULTURE.
1647338085 2dig_nom3 dig_nomadi7 digitalni_2radionica_9 photo20210522182359 viber_image_20210522_183301
Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika, zajedno s partnerima, već dvije godine uspješno provode projekt usmjeren diverzifikaciji turističke ponude i namijenjen digitalnim nomadima, odnosno profesionalcima koji rade na daljinu. Suočen s pandemijskim izazovima i stagniranjem turizma Grad se usmjerio na kreiranje novih ponuda, time i ponude za brzorastuće tržište digitalnih nomada.

Od 5. do 7. svibnja 2022.u Dubrovniku će se održati konferencija ''Work. Place. Culture".

Organizirana je u suradnji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Saltwater Nomads i Total Croatia News, uz podršku Udruge Digital Nomad Hrvatska i Dubrovačke Baštine.

Riječ je o konferenciji koja će okupiti oko 150 sudionika iz cijeloga svijeta, s uglednim predavačima i voditeljima radionica, usmjerena prema profesionalcima koji rade na daljinu i donositeljima odluka, destinacijama, kompanijama i pružateljima usluga u ovom sektoru.

Cilj je daljnje učvršćivanje pozicije Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije te neposredni promotivni učinak za grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku za privlačenje sve većeg broja osoba koje rade na daljinu i traže nove destinacije za život i rad.

Early Bird ulaznice dostupne su do 4. travnja i mogu se rezervirati putem službene web stranice: https://workplacecultureconference.com/

Još u listopadu 2020. godine Grad Dubrovnik je bio domaćin prve hrvatske konferencije namijenjene digitalnim nomadima, odnosno profesionalcima koje rade na daljinu, ''Dubrovnik for Digital Nomads''. U travnju i svibnju 2021. uslijedio je program ''Dubrovnik Digital Nomads in Residence'', prvi takve vrste u svijetu, u sklopu kojeg je Dubrovnik mjesec dana bio domaćin deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta, a koji su svojim iskustvom pomogli stvaranju buduće strategije za ovu vrstu turizma, odnosno kreiranje boljeg okruženja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik. Od prošle godine također se aktivno radi na animiranju dionika turističkog sektora za uključenje u projekte povezane s radom na daljinu, čime se kreira registar ponude namijenjen upravo ovoj specifičnoj skupini posjetitelja.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2