>
  • Vijesti
POČINJE JEDINI HRVATSKI FESTIVAL NA ENGLESKOM JEZIKU - MIDSUMMER SCENE
Datum od:
26.08.2021
DANIJELA PINTARIĆ, FILIP KRENUS, IVOR MARTINIĆ I ZDENKO BAŠIĆ U DUBROVNIKU
POČINJE JEDINI HRVATSKI FESTIVAL NA ENGLESKOM JEZIKU - MIDSUMMER SCENE
Na radost brojne publike vraća se Midsummer Scene, omiljeni hrvatski Festival na engleskom jeziku. Brojni kulturni sadržaji za turiste koji su i dalje u velikom broju u Dubrovniku te domaću publiku izvrstan su nastavak izvrsne sezone te ponuda koja se ne odbija.

Posjetitelji Festivala uživat će u svjetskoj praizvedbi monodrame s elementima farse  A Poor Player (Bijedan glumac), koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Ona se izvodi 28 i 29. kolovoza te 1. i 2. rujna u Kazalištu Marina Držića.

Festival će 31. kolovoza predstaviti i izložbu Tragom priča iz davnine autora Zdenka Bašića koji je ujedno kostimograf, scenograf i video dizajner za predstavu A Poor Player. Španjolska verzija drame hrvatskog autora Ivora Martinića Bila bi šteta da biljke krepaju koja će posjetitelje zabavljati tematikom o prekidu ljubavne veze bit će izvedena 3. i 4. rujna.

„Festival završava 5. rujna najljepšim songovima iz kazališne i filmske glazbe u izvedbi sopranistice Danijele Pintarić i pijanista Darka Domitrovića!"

Ulaznice za sva festivalska događanja mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te na blagajni Kazališta Marina Držića. Za ulazak na predstave i koncert vrijede ista epidemiološka pravila kao i za ostala kazališna događanja. Obavezno je nošenje maske te poštivanje predloženog rasporeda sjedenja.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje izdanje je u suorganizaciji s Kazalištem Marina Držića. Brončani sponzor je Podravka.

Više informacija o programu na idućem linku www.midsummer-scene.com

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2