>
  • Vijesti
U Dubrovniku za Uskrs boravilo oko tisuću gostiju
Datum od:
06.04.2021
Dobitnice nagradnog natječaja provele Uskrsni vikend u Gradu
U Dubrovniku za Uskrs boravilo oko tisuću gostiju
Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je za Uskrs boravilo oko tisuću gostiju. Najviše turista bilo je iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, BiH, Austrije, SAD-a, Švicarske, Ukrajine, Srbije i Španjolske. Od ukupno ostvarenih 995 noćenja, 583 noćenja ostvarili su domaći, 412 strani turisti, dok je 655 noćenja ostvareno u hotelskom, 212 u privatnom smještaju te preostala noćenja u ostalim oblicima smještaja.
Trenutno je na području grada otvoreno 12 hotela te je ponovno uspostavljen međunarodni zračni promet prema Dubrovniku s letovima dva puta tjedno - Iberia iz Madrida i Lufthansa iz Munchena. Uskoro je planiran i početak letova Easy Jet-a iz Ženeve.

U okviru promocije Dubrovnika za Uskrs, Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s popularnom hrvatskom influencericom Dorom Predojević iz Dubrovnika, na njezinom Instagram profilu koji broji oko 68 000 pratitelja, provela je nagradni natječaj na kojem je nagrada bila Uskrsni vikend boravak u Dubrovniku. Između 700 prijavljenih, odabrane su sretne dobitnice, dvije studentice iz Zagreba, Valerija i Marija Tereza Mandir. TZ grada Dubrovnika je za dobitnike u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima osigurala smještaj od tri noći s doručkom u Hotelu Dubrovnik Palace, dvije trodnevne Dubrovnik Card s kojima su besplatno obilazile znamenitosti te koristile lokalni prijevoz. Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić, uz prigodni poklon čestitala je sretnim dobitnicima na osvojenoj nagradi te im zaželjela dobrodošlicu u Dubrovnik.

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je besplatne razglede Grada na hrvatskom i engleskom jeziku za sve posjetitelje Dubrovnika tijekom Uskrsnog vikenda, u subotu, 3. travnja. Unatoč lošim vremenskim prilikama, razgledima Grada nazočilo je oko šezdeset gostiju, većinom hrvatske nacionalnosti, koji su proveli vikend u Dubrovniku i smješteni su u dvanaest otvorenih dubrovačkih hotela.
Tijekom Uskrsnih praznika od 3. do 12. travnja Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika nude popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje. Dubrovački muzeji, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Muzej domovinskog rata, Umjetnička galerija Dubrovnik i Lazareti tijekom ovog razdoblja besplatni su za sve zainteresirane. Također, kupnjom dvije ili više Dubrovačkih kartica, dobije se i jedna Dubrovačka kartica gratis, a prilagođena je i cijena ulaznica za Arboretum Trsteno na 30 kuna.
Društvo prijatelja dubrovačke starine građanima Republike Hrvatske odobrava povlaštenu cijenu ulaznice od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2