>
Obavijest - Sigurna plovidba pored obale
Obavijest vlasnicima plovila koji glisiraju pored obale u svezi opasnosti po kupače i djecu:
Obavijest - Sigurna plovidba pored obale
Poštovani vlasnici plovila,

Ovim putem želimo skrenuti vašu pažnju na opasnosti koje mogu nastati kada glisirate pored obale u blizini kupača i djece. Kako bismo osigurali sigurno okruženje za sve koji se nalaze na obali, molimo vas da uzmete u obzir sljedeće smjernice:

1. Prilagodite brzinu: Molimo vas da prilagodite brzinu svog plovila i smanjite ga na sigurnu razinu dok prolazite pokraj obale. Visoka brzina povećava rizik od nesreća i može uzrokovati velike valove koji mogu ugroziti kupače i djecu.

2. Držite odstojanje: Održavajte sigurno odstojanje od obale, plivača i igrača u vodi. Smanjenje udaljenosti može povećati rizik od sudara ili nezgoda.

3. Budite oprezni kod ulaza i izlaza iz luke: Ako se nalazite u blizini luka ili pristaništa, posebno obratite pažnju na pomorce, ronioce i druge korisnike obale koji ulaze ili izlaze iz vode. Održavajte umjeren tempo i budite spremni usporiti ili zaustaviti se kako biste im omogućili siguran prolaz.

4. Poštujte pravila i propise: Uvijek se pridržavajte svih pomorskih zakona i propisa koji se odnose na plovidbu u blizini obale. Obratite pozornost na ograničenja brzine, oznake za sigurnost i upute nadležnih vlasti.

5. Budite svjesni okoline: Budite svjesni okoline u kojoj se nalazite i budite pažljivi prema drugim korisnicima obale. Promatrajte znakove upozorenja, plutače, oznake za sigurnost i druge indikatore koji vam mogu pomoći u navigaciji na siguran način.

6. Edukacija o sigurnosti: Potičemo vas da redovito nadopunjavate svoje znanje o sigurnosti plovidbe, sudjelujete u tečajevima ili radionicama koje se bave sigurnom plovidbom i pravilima.

7. Sigurnost na vodi treba biti naša zajednička odgovornost. Vaša suradnja i poštivanje ovih smjernica pomoći će u očuvanju sigurnog okruženja za sve na našoj obali.
Hvala vam na razumijevanju i suradnji.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2