>
Nacionalni park Mljet
Otok Mljet je najveći otok dubrovačkog arhipelaga, otok poznat po pričama i legendama, ...
Nacionalni park Mljet
utočište sredozemne medvjedice. To je otok bogate povijesti, arheoloških i kulturno-povijesnih nalazišta. Na zapadnom dijelu „zelenog" otoka nalazi se Nacionalni park Mljet.
Do njega se stiže jednosatnom vožnjombrodom iz Luke Gruž, a povezan je trajektnim vezamai s poluotokom Pelješcom. Luka pristajanja na Mljetu je Sobra, a u sezoni hidrogliser iz Dubrovnika dolazi sve do Polača odakle se minibusem stiže do nacionalnog parka. Na Mljetu postoji mogućnost najma bicikla i manjih vozila, ali za vozila nije dopušten ulaz u nacionalni park.
Očarat će vas netaknuta priroda u parku, ljepota Velikog i Malog jezera koji su uskim tjesnacem povezani s otvorenim morem. U sredini Velikog jezera leži otočić Sv. Marija sa benediktinskim samostanom Sv. Marija iz 12. stoljećana uz koji se pristaje malim brodićem. Ne propustite prošetati predivnim šumovitim šetnicama uz obalu jezera. Uživat ćete u staroj borovoj šumi koja seže sve do obale jezera. U neposrednoj blizini nacionalnog parka nalazi se slikovita lučica Pomenau kojoj je smješten Hotel Odisej, jedini hotel na Mljetu. Pomena je i jedna od ciljnih luka na poznatoj Južnodalmatinskoj regati krstaša koja se već godinama tradicionalno održava na potezu Dubrovnik-Mljet-Orebić.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2