>
Welcome to Dubrovnik 29 / 2017
Časopis „Welcome to Dubrovnik" štivo je koje će vas upoznati sa zanimljivostima iz dubrovačke povijesti, ali i životom kojega danas živi , stoga prelistajte novi 29. broj za 2017. godinu.
Welcome to Dubrovnik 29 / 2017

Brojni su autori svojim doprinosom kreirali magazin „Welcome to Dubrovnik“ za 2017. godinu, pa pročitajte sve o Kavani Dubravka otvorenoj na Pilama prije čak 180 godina;  crticu  o Niku Primorcu, dubrovačkom kapetanu koji je dvaput preplovio Atlantski ocean – radi oklade. U dubrovačkoj palači Sponza kovanje novca započelo je daleke 1337. kad je mala, ali moćna država, Dubrovačka Republika dobila i svoj novac; saznajte kako je i gdje Dubrovačka Republika proizvodila poznate kupe kanalice karakteristične za dubrovačke krovove; poznate i manje poznate činjenice o književniku i svećeniku Mavru Vetranoviću i otočiću sv. Andrije. Predstavljamo i značajnog književnika, dum Mata Vodopića, čiju smo dvjestotu obljetnicu rođenja obilježili koncem 2016.  Pročitajte i priču o životu u renesansnom ljetnikovcu Gundulić u Gružu, obnovi Onofrijeve fontane, simbola vizionarstva Dubrovačke republike, te povratku, sedamdesetih godina prošlog stoljeća uklonjenog,  obnovljenog i koncem 2016, ponovno postavljenog baroknog oltara u dubrovačku prvostolnicu.

Godina 2017. obljetnička je sedamstota godina ljekarništva i otvorenja Franjevačke apoteke, te razorne Velike trešnje koja je davne 1667. gotovo uništila grad i Republiku. Donosimo reminiscenciju na 400.godina Shakespearea i vezu slavnog engleskog dramatičara s dubrovačkim slavnim dum Marinom, kojemu je posvećen i cijeli muzej u našem gradu s vrlo zanimljvim programima. Suvremeni Dubrovnik obiluje mladim talentima – od dizajnera originalnih suvenira, food blogerice, autorice dubrovačke kuharice  i vlasnice jednog od najpoznatijih dubrovačkih restorana Anamarije Bujić  do najboljeg vaterpolskog  golmana OI Rio de Janeiro 2016., kapetana europskog šampiona, dubrovačkog VK Jug Croatia osiguranje - Marka Bijača - upoznajte ih kroz priče u našem magazinu.

DuMotion, međunarodna atletska utrka sportski je spektakl nastao kao plod suradnje Montereya , grada prijatelja Dubrovnika i našeg grada, koji se u 2017. vrlo uspješno organizira po treći put.

Otok priča i legendi, otok zaljubljenih - sve je to Lokrum, čarobna zelena oaza u blizini grada koji kroz brojne projekte  posljednjih godina doživljava svojevrsnu renesansnu  i koju opisujemo  u ovogodišnjem magazinu „Welcome“.

Robin McKelvie, Škot, novinar brojnih prestižnih publikacija Ujedinjenog kraljevstva, odgovara na pitanje „Zašto volim Dubrovnik“ i Hrvatsku, koju posjećuje redovito, od ratne 1993. godine. Na kraju upoznajte događanja i festivale u Dubrovniku 2017. godine, posebno novi filmsku manifestaciju „Tišina, molim...film i Grad se vole“ posvećenu povijesti filmskih snimanja u Dubrovniku.

Dear visitors to Dubrovnik, welcome!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2