>
Obilje glazbenih događaja u programu Feste Dubrovnik 2017.
Šesnaesta po redu zabavno-glazbena manifestacija Festa Dubrovnik u svom ovogodišnjem izdanju donosi niz zanimljivih i raznovrsnih događanja , a program će trajati od 26. siječnja do 2. veljače.
Obilje glazbenih događaja u programu Feste Dubrovnik 2017.

Riječ je o humanitarnoj manifestaciji koja se svake godine odvija uoči Feste sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i čiji je prihod tradicionalno namijenjen obnovi parčeve crkve.

Prvo događanje , kojemu prethodi tradicionalni obred grličanja  je  Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića na kojemu nastupaju neke od najpoznatijih hrvatskih klapa Karaka, Kurenat, Staglin, Oštro, Cavtajke, Rikordo, Subrenum, FA Linđo te Kaše. Tom će se prigodom udruga Festa Dubrovnik pridružiti obilježavanju 450. godišnjice smrti našeg najvećeg komediografa Marina Držića kroz dramsko čitanje Kazališne družine Kolarin, te uz sudjelovanje Kvarteta Sorkočević.

Sljedeći dan, 27. siječnja, održat će se Du Rock Parada u okviru manifestacije Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. 28. siječnja na programu je Gala koncert: Četiri tenora i Dubrovački simfonijski orkestar. Nastupaju tennori  Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor i Đani Stipaničev, a publika će uživati u glazbenoj poslastici klasičnih i popularnih pjesama. Dive Dijana Hilje, Ilijana Korać i Andrea Marić te gošća Jeanette Roeck iz Austrije, uz kvartet Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, nastupit će 29. siječnja u crkvi sv. Vlaha s početkom u 19 sati.Izložbeni dio programa kreće 30. siječnja u 19 sati kad se otvara  izložba Josipa Ivanovića "Mali sveti Vlaho", a predstavit će se i projekt "Sv. Vlaho u dubrovačkoj likovnosti", sve u Kazalištu Marina Držića. Gastronomski dio manifestacije obuhvaća radionice autohtonih jela i vina koje su na rasporedu  1. i 2. veljače,dok je  2. veljače i Festa od vina.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2