>
Midsummer Scene - 21.6. do 7.7.
Midsummer Scene - 21.6. do 7.7.

Ovogodišnji Midsummer Scene Festival odabirom žene za naslovnu ulogu u jednoj od najizvođenijih Shakespearovih drama – Hamletu, propituje ovaj velebni dramski tekst na drugačiji i novi način. Midsummer Scene Festival i Hamlet ove će se godine izvoditi od 21. lipnja do 7. srpnja na tvrđavi Lovrijenac. Glavna uloga povjerena je sjajnoj britanskoj glumici Helen Millar , koju je publika imala prilike upoznati u prošlom izdanju festivala.

Napomenimo kako je upravo tvrđava Lovrijenac ugostila brojne izvedbe Hamleta, u kreacijama velikana kako domaćeg tako i inozemnog glumišta – od Rade Šerbedžije do  Daniel Day Lewisa, te vjerujemo da će i nova dramaturška interpretacija koja postavlja ženu kao središnji lik izazvati pozornost gleedateljstva.

Također i  ove godine nastavlja cse uspješna suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će održati koncert pod zvijezdama na Lovrijencu 28. lipnja u sklopu festivala. Novost je suradnja s mzejem Dom Marina Držića, a poseban događaj bit će  izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom Midsummer Scene / Night Dubrovnik.

Midsummer Scene , manifestacija izrazito međunarodnog karaktera, ulazi u svoju treću sezonu koju  obilježava širenje i programa  i izvedbenog prostora. Do kraja 2016. Godine prošlogoišnja predstava „Na Tri kralja“  kreće na međunarodna gostovanja, a Hamlet će se nakon Dubrovnika izvesti u Londonu.

Midsummer Scene Festival projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2