>
GASTRO PREZENTACIJE i RADIONICE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI
GASTRO PREZENTACIJE  i RADIONICE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

Kao i svi drugi profesionalci ili amateri, suočavamo se s kreativnim izazovom - Što danas kuhati? Pronađite odgovor na jednoj od kreativnih radionica u sklopu ovogodišnjeg programa Festivala.


Poznavateljica i ljubiteljica talijanske kuhinje, Karmela Vukov-Colić, televizijska voditeljica te autorica gastro bloga Ciao Karmela, kroz svoju će radionicu prezentirati izradu ligurske fociacce,  te nastajanje nadaleko poznate Torte Caprese, ukusne slastice bez glutena.

Chef Dino Galvagno će na radionici kuhanja, u skladu s prirodom,  prikazati kreativni proces stvaranja jela u kojemu se svjesno, ili bolje rečeno savjesno, trudi što manje naškoditi svom prirodnom okruženju i funkcionirati u skladu s njim. Tema radionice je priprema jela koje podržava održivo ribarenje i marikulturu, te priprema ukusnog i zanimljivog jela.

Na interaktivnim radioniciama jela tradicionalne hrvatske kuhinje naučite sve o pripremi štrukli i savijača, pripremi jela od bundeve, svladajte kuharsku tehniku sous vide kroz koju vas vodi vrsna dubrovačka chefica Marina Žibert Ercegović.


Na predavanju okusa Latinske Amerike svi će se moći upoznati s bogatstvom okusa južnoameričkih namirnica i načina pripreme. Jedna od tema je povijesti i kultura kroz koju će se saznati što su autohtone južnoameričke civilizacije ostavile u nasljeđe.


Uz prezentaciju toploga marcipana, slastice koja se pripremala u dubrovačkoj renesansnoj kuhinji, u sklopu ovogodišnjeg Festivala održat će se i radionica Food-stylinga te fotografiranja hrane poput poznatih food blogerica.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2