>
Dubrovnik Festiwine
TREĆE IZDANJE VRHUNSKOG ENO – GOURMET SPEKTAKLA
Dubrovnik Festiwine

Treći regionalni vinski festival 'Dubrovnik FestiWine' održat će se od 25. travnja do 1. svibnja 2016. godine  u Dubrovniku, na samom počpetku turističke seone, u organizaciji Dubrovačko neretvanske županije i regionalne razvojne agencije DUNEA s glavnim ciljem daljnjeg repozicioniranja vina Dubrovačko – neretvanske županije u ukupnoj turističkoj ponudi. Jedinstvenost samog događaja u Gradu pod Srđem, dolazak brojnih priznatih vinara i gostiju, pokazatelji su da se Dubrovnik FestiWine tijekom proteklih godina uspješno pozicionirao kao vodeći vinski događaj na jugu Hrvatske.

U sklopu ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWinea, brojni zaljubljenici u vino imat će priliku upoznati naša najbolja vina na jednom mjestu, sudjelovati u vinskim radionicama i vinokušnjama te se družiti s priznatim vinarima. Međunarodni ocjenjivački žiri, sastavljen od renomiranih vinskih stručnjaka, enologa, novinara, sommeliera i bloggera koji u Dubrovnik dolaze sa svih strana svijeta, birat će najbolja vina Festivala Dubrovačko – neretvanske županije. Ujedno, u Malom Stonu,  u sklopu jedinstvenog događaja, 'Blind date: In love with Ston oyster',  ocjenjivački sud,  mediji i prijatelji Festivala,  ocjenjivat će dvadesetak bijelih i rose vina te izabrati one koje najbolje 'ljubi' nadaleko poznatu poslasticu, stonsku kamenicu. Posljednjeg tjedna u travnju, na samom početku turističke sezone, Festival je događaj s kojim živi cijeli Grad,  te brojni hoteli, restorani i ugostiteljski objekti kreiraju posebne 'FestiWine friendly' ponude, sastavljene od vrhunskih vina i biranih delicija mediteranske kuhinje. Ističemo:

Dubrovačka vinska setemana / 25.04 - 01.05.2016

Svi posjetitelji Festivala su pozvani da u sklopu 'Dubrovačke vinske setemane' posjete brojne restorane, hotele i cafe barove, te kušaju vrhunska regionalna vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja, po posebnim FestiWine cijenama.

FestiWine Gala, Hotel Dubrovnik Palace / 28.04.2016

Vinsko gastronomski spektakl čiji je cjelokupni prihod namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kulinarskih talenata. Ugledni uzvanici će uživati u vinskim iznenađenjima hrvatske najužnije županije i pomno odabranim delicijima, u režiji jednog od najpriznatijih hrvatskih chefova, Zdravka Tomšića.  U prekasnom ambijentu hotela Dubrovnik Palace, s pogledom na Elafitsko otočje, uzvanici će imati priliku kušati neka od najboljih vina Vinogorja Komarna, uz posebno krenirani gala meni po odabiru jednog od vodećih chefova Hrvatske.

Izložba vina,  povijesni kompleks Lazareti / 29 - 30.04.2016

Centralni vinski događaj koji tradicionalno okuplja priznate vinare i mnoštvo posjetitelja, stručnjaka i novinara. U sklopu dvodnevnog događanja, brojni vinoljupci  će imat priliku degustirati najbolja vina Dubrovačko – neretvanske županije, te sudjelovati u brojnim prezentacijama i off programu.

Idemo na Pelješac u carstvo vina /  01.05.2016

'Dan otvorenih podruma' vinara s Pelješca, u sklopu kojeg će brojni posjetitelji i goste Dubrovačko neretvanske županije posjetiti vinarski raj hrvatskog juga,  kušati neka od vrhunskih vina najplemenitijih sorti, uz birane delicije poput pršuta, sira, maslina...

Pozivamo sve vinoljupce, Dubrovčane i goste, da nam se pridruže na manifestaciji.
Dubrovnik FestiWine!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2