>
TIŠINA, MOLIM! Film i Dubrovnik se vole...
TIŠINA, MOLIM! Film i Dubrovnik se vole...
Novi filmski događaj u Dubrovniku, festival koji će ponuditi edukativne interaktivne sadržaje, filmske projekcije,vizualne atrakcije i pregršt iznenađenja, svoje prvo izdanje doživjet će od 14. do 23. travnja 2016.. Kroz četrnaest dana odvijanja prvog festivala „Tišina molim! Film i Dubrovnik se vole...“ turisti i građani Dubrovnika svih generacija imat će prigode upoznati se sa svim poveznicama grada Dubrovnik i filmske kulture posljednjih stotinu godina.

Glavni događaj nove manifestacije je interaktivna izložba o snimljenim filmovima u Luži, sedam projekcija filmova snimljenih na lokacijama u Dubrovniku s engleskim titlovima, inscenacije odabranih filmskih kadrova po gradskoj jezgri (Captain America, Secret Invasion, Okupacija u 26 slika, Kommissar X...), projekcije turističkih promotivnih filmova, vodičke ture „Tragom Oscara“ i „Game of Thrones“ po lokacijama filmskih snimanja, interaktivna filmska karta grada s lokacijama, razgovori o filmu,  filmska orijentacijska utrka po gradu, filmski tulum i filmski kviz, te kino kavana – sve su to sadržaji koji će izazvati pozornost posjetitelja.

Filmska povijest Dubrovnika duga je oko 100 godina. Snimljeno je osamdesetak  igranih i animiranih filmova i serija.Jedan od prvih stranih filmova,  kao i prvi film u boji u Hrvatskoj snimljeni su upravo u Dubrovniku u kojemu su režirali  Oskarovac, Michael Curtiz daleke 1919.godine, zatim, Orson Welles, Jiri Menzel, Hayao Miyazakia (najveći animator poslije Walta Disneya),  Francis Forda Coppola (Kum, Apokalipsa danas), Roger Coreman (učitelj Jamesa Camerona, Martina Scorsesea i Francisa Forda Coppole) i mnogi drugi. U Dubrovniku su snimane produkcije iz SAD-a,Japana, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Španjolske, Rusije, Češke, Poljske, Mađarske, Danske, Turske, Libanona, Indije i drugih zemalja.

Manifestacija „Tišina, molim!“ obuhvatit će i eukativne radionice za djecu s temom izrade filmskih plakata, projekcije turističkih dokumentaraca i promotivnih filmova o Dubrovniku, jedna dan programa bit će u potpunosti posvećene serijalu „Igra prijestolja“, a posjetitelji će moći pratiti filmove u Kinu Sloboda, ali i u kino- kavani u caffe-baru Festival i u Lazaretima.

Partneri festivala su Kinematografi Dubrovnik, a projekt se realizira uz potporu Grada Dubrovnika, TZ grada Dubrovnika i brojnih sponzora.

http://on.fb.me/1RIPF37

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2