>
"Uskrs u Primorju" - Mrčevo 2016.

Uskrsni blagdani u Dubrovniku nezamislivi su bez posebnog događaja koji se organizira već šest godina zaredom i koji ima za cilj promociju običaja i tradicije gornjih sela dubrovačkog zaleđa. Ovogodišnji „Uskrs u Priorju“ održat će se  na Uskrsni ponedjeljak 28.ožujka 2016.. s početkom u  15,00 sati   na balarici uz lokvu u Mrčevu. Glavni organizatori su udruga Dubrovački primorski svatovi, te Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika.

U programu sudjeluju  sudjeluju Limena glazba Zaton, Dubrovački trombunjeri, Dubrovački primorski  svatovi s izvedbom Primorske svadbe, te  Malim Linđom na završetku programa, uz  još dvanaestak kulturno –umjetničkih društava iz Dubrovačko- neretvanske županije, Dalmacije, te Bosne  i Hercegovine.  Gosti na manifestaciji u Mrčevu bit će  KUD "sv. Juraj" Osojnik,  KUD Hutovo iz susjedne Bosne i Hercegovine   Klapa "Kurenat“ s otoka Mljeta, ,    KUD "Marko Marojica" iz Župe dubrovačke,  KUD "Stjepan Radić" iz Pridvorja,   KUD "sv.Ilija" Kljaci - Drniš,    KUD "Ponikovska poskočica" iz Ponikava s poluotoka Pelješca.

Domaćini su pripremili i bogatu ponudu domaćih jela i pića, a posebno domaća mlada janjetina s ražnja OPG ANTUNOVIĆ s Pelješca.

Osigurane su i besplatne autobusne linije JP Libertas, koje polaze s  autobusnog kolodvora u 13  i  14 sati prema Mrčevu, dok je povratak iz Mrčeva u 19 i 20 sati.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2