Djed od vlasnika, g. Andrija Sentić kao momak je otišak 60-ih godina prošlog stoljeća u Napoli u Italiji, gdje je radeći kao pekar upoznao pizzaiolia (pizza majstora) koji je radio u poznatoj napuljskoj pizzeriji Brandi koja je utemeljena 1780. godine i smještena u ulici Salita S.Anna Di Palazzo 1-2. Njihovo poznanstvo je preraslo u veliko prijateljstvo. Tako je Andrija Sentić od svog talijanskog prijatelja dobio originalni recept za izradu tijesta za pizzu kojega je 70-ih godina donio u rodni Dubrovnik i primjenjivao u pasticceriji "Šikić" u Ulici od puča gdje je neko vrijeme radio, nakon čega je 1975. godine otvorio pizzeriju "Mirakul".
Pizzeria nudi 25 vrsta pizza, 10 vrsta lasagna i salate. kapacitet pizzerije je 60 sjedećih mjesta na terasi i 12 sjedećih mjesta u unutarnjem prostoru. Poštujući kvalitetu i ugostiteljsku tradiciju kod izrade pizza koristi se isključivo rukom miješano tijesto i vrhunska kvaliteta nadjevnih namirnica tako da od 2010. godine pizzeria radi po HACCP sustavu.