>
Slavni u Dubrovniku

Daleko u povijest seže priča o slavnim osobama koje su posjetile Dubrovnik, ...

Slavni u Dubrovniku

od Richarda Lavljeg Srca, Wallise Simpson i princa Edwarda, Elizabethe Taylor i Richarda Burtona, Micheala Douglasa i Catharine Zete Jones, Goldie Hawn i Kurta Russella, Richarda Gerea i Nicka Noltea, Tom Cruisea, do okrunjenih glava, proslavljenih sportaša, glazbenih virtuoza....

Na uglačanim kamenim pločama Straduna svakog ljeta ogledaju se svjetske slavne osobe. Dubrovnik je prošlog ljeta ugostio oskarovca Kevina Spaceya i kralja mode Valentina. Viđen je i norveški kraljevski par, kralj Harald V. i kraljica Sonja koji jahtom obilaze akvatorij južnog Jadrana. Gosti festivala komorne glazbe Julian Rachlin&friends bili su i najslavniji agent 007 Roger Moore i stari prijatelj Dubrovnika John Malkovich.


Kevin Spacey boravio je u Dubrovniku kao sudionik Dubrovnik Film Meetinga, prestižne filmske manifestacije nastale u suradnji Sarajevo Film festivala i grupacije Jadranski luksuzni hoteli , kad je 24. kolovoza u nezaboravnoj večeri filma i glamoura prikazano ostvarenje "Usual suspects" u kojemu je Spacey zavrijedio svog prvog Oskara.

Modni mag Valentino, ploveći Jadranom, ne zaobilazi Dubrovnik Redovito ga svakog ljeta možete sresti kako sa svojim društvom uživa u atmosferi ljetnih noći. Stradunom su ovog ljeta prošetale i hrvatske nogometne zvijezde s internacionalnom karijerom- Eduardo da Silva i Luka Modrič.

Dubrovnik je tijekom proteklih desetljeća ugošćavao mnoge poznate i slavne. Najviše poznatih osoba doživi grad sa svojih luksuznih brodova usidrenih ispred romantičnog Lokruma poput Romana Abramoviča ili Paula Gettyja, Billa Gatesa, Caroline od Monaca i princa od Hanovera, kralja Jordana i princa od Omana.

No, svi putnici namjernici, bili slavni ili ne, ostaju zadivljeni i impresionirani ljepotom i bogatstvom povijesti i kulture svjetski poznatog Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2