>
Dubrovnik za nautičare

Sigurni smo da će vas očarat ljepota otoka, obale i mora dubrovačkog akvatorija.

Dubrovnik za nautičare

Tu ćete naći savršen odmor i razonodu bilo da ste samo ljubitelj ovog vida turizma ili ste čak strastveni jedriličar, sudionik jedne od brojnih regata koje se održavaju kod Dubrovnika tijekom cijele godine. Nakon ugodne, ali i naporne plovidbe dobro će vam doći vez u jednoj od marina sa svim pogodnostima bilo da se samo morate opskrbiti vodom, gorivom i namirnicama za nastavak plovodbe ili vam je potreban neki od servisa. U jednoj od dubrovačkih marina možete osigurati za svoje plovilo i cjelogodišnji vez.

ACI marina Dubrovnik u Dubrovačkoj rijeci (Komolcu) otvorena je tijekom cijele godine. Udaljena je od ulaza u Luku Gruž oko 2 km te samo 6 km od povijesne gradske jezgre. Raspolaže s 450 vezova u moru te sa 110 mjesta za smještaj plovila na suhom. Marina je odlično povezana redovnim autobusnim linijama s centrom Grada.

Marina Frapa Dubrovnik je novo izgrađena marina otvorena 2019. godine koja se smjestila u Gruškom akavatoriju, uzduž Lapadske obale, točno nasuprot trajektne luke Gruž. Na raspolaganju ima 220 potpuno opremljena veza za jahte od 10 do 50 metara, te u ponudi ima i jedan vez za jahtu do 100 metara. Svaki vez je opremljen strujom i vodom. Treba naglasiti da je Marina Frapa Dubrovnik prva marina u Hrvatskoj koja nudi usluge pražnjenja tankova na svakom vezu, tako da se brodovi u ovu svrhu ne moraju pomicati sa svojih vezova.

Zapovjednik plovila prilikom uplovljenja u unutarnje morske vode i teritorijalno more Republike Hrvatske dužan je uploviti najkraćim putem u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet radi obavljanja granične kontrole, te ishoditi vinjetu u Lučkoj kapetaniji ili ispostavi. Cjelogodišnji granični prijelaz nalazi se u Luci Gruž, a sezonski otvorena luka za međunarodni promet je u Cavtatu.

U Luci Gruž moguće je sidriti/ vezivati manji broj, pretežno velikih jahti.

ACI MARINA KOMOLAC

MARINA FRAPA DUBROVNIK

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2