>
Povodom 750. obljetnice Statuta grada Dubrovnika, tematski razgled Grada “750 godina Statuta grada Dubrovnika“
Datum od:
18.10.2022
Ispred TZ Grada Dubrovnika u 9.00sati
Povodom 750. obljetnice Statuta grada Dubrovnika, tematski razgled Grada “750 godina Statuta grada Dubrovnika“
Povodom 750. obljetnice Statuta grada Dubrovnika, tematski razgled Grada "750 godina Statuta grada Dubrovnika" dio je raznovrsnog programa koji će obilježiti tekuću godinu kao Godinu Statuta u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i dubrovačkih kulturnih institucija.
Tematski razgled Grada na hrvatskom jeziku u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, koji će voditi autorica i vodičica Lidija Begić, organiziran je besplatno za hrvatske građane u sklopu Mjeseca hrvatskog turizma utorkom (4., 11, 18. i 25. listopada 2022.) u 9:00.
U Godini Statuta grada Dubrovnika upoznajte se s tim temeljnim pravnim dokumentom koji je trajao punih 500 godina i otkrijte kako je utjecao na stvaranje grada kakvog danas poznajemo. U pravnom štivu nema legendi ni slobodnih inerpretacija, ali upravo nam povijesne činjenice iz mnogobrojnih poglavlja Statuta govore o životu svih slojeva dubrovačkog društva sa svim svojim manama i vrlinama kao i o organiziranosti vlasti u očuvanju pravednih međusobnih odnosa. U šetnji dubrovačkim ulicama otkrijte na zanimljiv i poučan način jesu li se obitelji sukobljavale oko nasljeđivanja slično kao u suvremeno doba, nalazimo li u srednjovjekovnom Dubrovniku građevinsku dozvolu, tko su bili stranci u Dubrovniku 13. stoljeća i koje životinje spominju pravni propisi tog vremena.
Potvrda dolaska do ponedjeljka u 8:00 sati (dan prije održavanja razgleda Grada) na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312020

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2