>
Izložba - ‘’Sveti Vlaho u Italiji: mjesta čašćenja, kult i proslave’’
Datum od:
06.05.2016
Datum do:
07.07.2016
Etnografski muzej Rupe
Izložba - ‘’Sveti Vlaho u Italiji: mjesta čašćenja, kult i proslave’’
Izložba ''Sveti Vlaho u Italiji: mjesta čašćenja, kult i proslave'' bit će otvorena u petak, 6. svibnja, u 19 sati u žitnici ''Rupe''.

Izložba prikazuje građu o proslavama sv. Vlaha diljem Italije, koja je sada po prvi put okupljena te će ovom izložbom biti predstavljena na jednom mjestu.

Izložba je nastala kao međunarodni istraživačko-izložbeni projekt između Etnografskog muzeja Dubrovačkih muzeja i organizacije Etnolaboratorio iz Rima.

Glavni partner u projektu Eolo Etnolaboratorio per il Patrimonio Culturale Immateriale stručna je organizacija koja okuplja antropologe s bogatim iskustvom u provođenju terenskih istraživanja te u audiovizualnom bilježenju i dokumentiranju različitih fenomena nematerijalne kulturne baštine na području Italije

Ovaj je međunarodno istraživačko-izložbeni projekt nastao u povodu 1700. obljetnice mučeničke smrti sv. Vlaha kao i godine sv. Vlaha proglašene od Grada Dubrovnika, ali i u sklopu nastojanja da se Svečev lik, koji je duboko upisan u povijesno i u živo tkivo zajednice i Grada, pokaže kao neiscrpno vrelo tema, ali i kao simbol koji nas spaja s drugim europskim zemljama.

Voditelj projekta je kustos Dubrovačkih muzeja Ivica Kipre, a suradnica na izložbi je kustosica Lana Milošević Đerek.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2